Bitcoin pokračuje v oslabení. Od začiatku mája stratil 17%

Trh s virtuálnymi menami v posledných dňoch oslabuje, pričom oživenie nepriniesla ani očakávaná kryptomenová akcia Blockchain Week v USA. V uplynulých rokoch virtuálne meny reagovali na túto udalosť posilnením, čo sa však teraz vôbec nepotvrdilo. Naopak, viaceré digitálne meny rozšírili straty, čo vyslalo signál klesajúcej podpory pre tento sektor.

Kým na začiatku tohto mesiaca stála najpopulárnejšia kryptomena bitcoin viac ako 9000 dolárov, aktuálne sa obchoduje za 7471 USD, čo je pokles o 17%.

Od bitcoinu sa začali odkláňať aj jeho doterajší priaznivci, čo cene vôbec neprospieva. Napríklad známy kryptomenový investor Brian Kelly počas tohto týždňa vyhlásil, že založí fond na rozvoj konkurenčnej meny bitcoin cash. Ako načrtol, ľudia ťažiaci túto menu by do fondu vkladali časť z príjmov ťažby, vďaka čomu by mohli rozvíjať projekty, ktoré by pomohli využívať túto virtuálnu menu v reálnom živote.

Cene bitcoinu nepomohol ani ďalší dnes už bývalý zástanca tejto kryptomeny, Roger Ver. „Zabudnite na bitcoin, je starý, transakcie sú pomalé a platby drahé,“ vyhlásil známy bitcoinový guru. Aj podľa neho sa okolo bitcoinu cash rozvíjajú nové inovácie a potrebná infraštruktúra.

Na druhej strane, prichádzajú aj podporné hlasy pre túto bitcoin. Šéf sociálnej siete Twitter, Jack Dorsey vyhlásil, že bitcoin sa do 10 rokov stane hlavnou svetovou menou. John McAfee, zakladateľ spoločnosti s bezpečnostným softvérom zverejnil tweet, v ktorom uvádza, že bitcoin by v júli mohol posilniť na 15.000 dolárov a následne opäť oslabiť.

Aj keď sa virtuálne meny v súčasnosti tešia nemalej popularite, treba pripomenúť, že ich kurzy často kolísajú a pre bežného spotrebiteľa môžu znamenať veľké riziko.

Cena bitcoinu cash sa aktuálne pohybuje na úrovni 1035 dolárov, pričom ešte v apríli sa obchodoval iba za 630 USD.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre