Bitcoin sa otriasol z predošlých prepadov a opäť prekonal úroveň 70 000 USD

bitcoin

Kryptomeny vstúpili do nového týždňa silnou rally a dokázali sa tak otriasť z predošlých prepadov. Bitcoin v pondelok prekročil hranicu 70 000 USD a za posledných 24 hodín si pripísal viac ako 7 %. V čase publikovania tohto článku sa obchoduje na 70 599 USD.

Rally sa rozšírila prakticky na všetky digitálne aktíva, pričom všetky zložky širokého trhového indexu CoinDesk 20 (CD20) boli v zelených číslach a benchmark za deň vzrástol o 6,1 %.

Náhle oživenie zlikvidovalo 195 miliónov dolárov pozícií pákových derivátov vo všetkých kryptoaktívach, pričom približne 129 miliónov dolárov z nich boli krátke short pozície. Vyplýva to z údajov CoinGlass.

Pondelkový nárast naznačil potenciálny koniec nedávnej korekcie na kryptotrhoch, v rámci ktorej bitcoin minulý týždeň klesol z rekordného maxima 73 000 USD až pod 61 000 USD. Najväčšia kryptomena by sa teraz mohla zamerať na nové historické maximá po tom, ako sa vymaní z konsolidačného vzorca smerom nahor, uviedla v pondelkovej správe analytická spoločnosť 10x Research. V prípade, že by cena BTC prerazila formáciu trojuholník, mohlo by to signalizovať ďalší rast ceny bitcoinu až na úroveň 83 000 USD (viď graf nižšie).

Rastúci trend je podporený aj politikou centrálnych bánk, ktoré sa prikláňajú k holubičiemu postoju, čo by malo bitcoinu prospieť, uvádza sa v správe. „Fed signalizoval, že je ochotný dlhšie akceptovať vyššiu infláciu a chce spomaliť kvantitatívne sprísňovanie,“ povedal Markus Thielen, zakladateľ 10x. „Bank of Japan a Švajčiarska národná banka prekvapili holubičím postojom.“

Zdroje: coindesk.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre