Známy americký ekonóm predpovedá krach bitcoinu. Dôvodom majú byť ETF

bitcoin

Americký ekonóm a komentátor Peter Schiff je známym kritikom kryptomien. V najnovšej epizóde podcastu „Valuetainment“ uviedol, že najväčšej virtuálnej mene bitcoin predpovedá masívny krach. Za hlavný dôvod považuje spotové bitcoinové ETF fondy.

Základom jeho teórie je predpoklad, že špekulatívni kupujúci sa rozhodnú predať ETF, čo prinúti emitentov týchto fondov ako je BlackRock predávať bitcoiny na spotovom trhu. Na trhu nebude dostatok likvidity, ktorá tento predaj absorbuje a ceny sa prepadnú, myslí si Schiff.

Schiff okrem toho poukazuje na historický trend – keď bitcoin klesá, zvyšuje sa ponuka Tetheru (USDT), čo sa využíva zvýšenie ceny Bitcoinu.

Schiff tiež nešetril kritikou voči Michaelovi Saylorovi, výkonnému riaditeľovi MicroStrategy. Obviňuje ho z riskantných finančných rozhodnutí, ako je nafukovanie súvahy a predaj akcií spoločnosti. Podľa jeho názoru takéto kroky v konečnom dôsledku povedú k bankrotu MicroStrategy. Schiff dodáva, že toto všetko tiež prispeje k budúcemu krachu bitcoinu, ktorý je podľa neho nevyhnutný.

Saylor a jeho spoločnosť sú jednou z najväčších „veľrýb“ v bitcoinovom svete. V súčasnosti ich kryptopeňaženka drží cez 200 000 BTC. Investor je navyše veľkým zástancom technológie blockchain a kryptomeny stavia nad všetky tradičné aktíva, akými sú akcie či zlato.

Bitcoin sa v súčasnosti pohybuje okolo hranice 70 000 USD. V polovici marca dosiahol svoj historický rekord na úrovni 73 750 dolárov.

Zdroje: bithub.pl; benzinga.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre