Gigant z Wall Street varuje pred kryptomenami: Nemajú žiadnu hodnotu

kryptomeny

Americká investičná veľkobanka Goldman Sachs nepoľavuje zo svojho negatívneho postoja voči kryptomenám. Sharmin Mossavar-Rahmani, hlavná investičná riaditeľka oddelenia Wealth Management v Goldman Sachs, je už dlho známa svojím skepticizmom voči bitcoinu a ďalším digitálnym aktívam a ako vyplýva z nedávneho rozhovoru, jej názor sa nezmenil.

„Nemyslíme si, že ide o triedu investičných aktív,“ povedala pre Wall Street Journal. „Neveríme kryptomenám,“ dodala Rahmani.

Okrem toho uviedla, že klienti banky neprejavili záujem o expozíciu voči tejto triede aktív, a to ani po poslednom náraste cien.

Goldman Sachs je v súčasnosti jednou z mála bánk na Wall Street, ktorá v digitálnych aktívach nevidí žiadnu hodnotu, pretože ju nie je možné reálne posúdiť. „Ak nemôžete (kryptomenám) priradiť hodnotu, ako potom môžete byť býkom alebo medveďom?” uviedla v rozhovore investičná riaditeľka Goldman Sachs.

Rahmani dokonca kritizovala toto odvetvie za pokrytectvo, keď povedala, že krypto nadšenci hlásajú demokratizáciu financií, ale hlavné rozhodnutia nakoniec riadi len niekoľko kontrolujúcich ľudí.

Sharmin Mossavar-Rahmani je dlhodobou kritičkou kryptomien, pričom jej postoj zostáva rovnaký aj napriek silnému inštitucionálnemu dopytu po týchto aktívach.

Konkurenti Goldman Sachs majú iný názor a snažia sa blockchain a kryptomeny integrovať do svojich služieb. Napríklad banka JPMorgan Chase spustila v roku 2020 vlastnú blockchainovú platformu, v ktorej je v súčasnosti zamestnaných viac ako 100 ľudí. Banka Citigroup sa medzitým zaujíma o tokenizáciu súkromných fondov.

Zdroje: coindesk.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre