Coca-Cola podpísala dohodu o využívaní služieb Microsoftu v hodnote 1,1 miliardy USD

coca cola

Americká technologická spoločnosť Microsoft v utorok oznámila, že firma Coca-Cola podpísala 5-ročnú zmluvu v hodnote 1,1 miliardy dolárov na využívanie jej služieb cloud computingu a umelej inteligencie.

Na základe tejto dohody budú spoločnosti Microsoft a Coca-Cola „spoločne experimentovať“ s platformou Azure OpenAI Service. Ide o službu, ktorá umožňuje zákazníkom vytvárať chatboty a iné služby umelej inteligencie, ktoré bežia na cloudovej platforme Azure od spoločnosti Microsoft.

Spoločnosť Coca-Cola v roku 2020 podpísala 5-ročnú zmluvu v hodnote 250 miliónov dolárov na využívanie cloudového a obchodného softvéru spoločnosti Microsoft.

Obe spoločnosti uviedli, že Coca-Cola bude testovať ponuku Copilot od Microsoftu, aby zistila, či tieto nástroje povedú k zvýšeniu produktivity na pracovisku. Copilot je asistent s umelou inteligenciou, ktorý okrem mnohých funkcií dokáže pomôcť pri sumarizácii dlhých e-mailových diskusií a zostavovaní prezentácií pre obchodné prezentácie.

Dohoda, ktorá bola oznámená v stredu, zahŕňa aj rozšírené využívanie „klasického“ softvéru ako je Dynamics 365, ktorý využívajú profesionáli v oblasti predaja a ktorý konkuruje softvéru od Salesforce.

„Táto nová dohoda nadväzuje na úspešné partnerstvo spoločnosti Coca-Cola so spoločnosťou Microsoft a potvrdzuje to náš záväzok pokračovať v digitálnej transformácii,“ povedal John Murphy, prezident a finančný riaditeľ spoločnosti The Coca-Cola Company.

Zdroje: microsoft.com; reuters.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre