Výpredaj na akciovom trhu môže pokračovať, varuje Kolanovič z JPMorgan

Marko Kolanovic
Marko Kolanovic, stratég JPMorga (CNBC)

Americké akcie v pondelok vzrástli, no niektorí analytici na Wall Street si myslia, že pokles, ktorý akcie zaznamenali v uplynulých dňoch, môže ďalej pokračovať.

Vzhľadom na to, že sa očakávania nižších sadzieb zmiernili, inflácia zostáva tvrdohlavá a akcie sa obchodujú s nadpriemerným ocenením, mnohí súčasnú situáciu prirovnávajú k poklesu z minulého roka, ktorý začal koncom leta a trval 3 mesiace.

„Price action môže závisieť od ziskov spoločností a v najbližšom období by sa mohla stabilizovať,“ uviedol v pondelok vo svojom komentári hlavný trhový stratég JPMorgan Marko Kolanovič. „Myslím si však, že výpredaje budú ešte pokračovať,“ uvádza stratég z JPMorgan.

Kolanovič uvádza, že súčasný trhový príbeh a vzorce sa čoraz viac podobajú tým z minulého leta, keď inflačné prekvapenia a jastrabie revízie Federálneho rezervného systému (Fed) spôsobili korekciu rizikových aktív.

V minulom roku na konci leta boli trhy čoraz pesimistickejšie, pokiaľ išlo o znižovanie sadzieb Fedu. Investori si vyhlásenia šéfa Fedu interpretovali tak, že centrálna banka bude pravdepodobne držať úrokové sadzby vyššie dlhší čas, ako mnohí dúfali. To podlomilo v nasledujúcom mesiaci akcie, keďže výnosy dlhopisov rástli.

Zdroje: finance.yahoo.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre