Skepsa voči bitcoinu klesá, ukazuje prieskum Deutsche Bank

bitcoin
bitcoin

Deutsche Bank dnes zverejnila prieskum, z ktorého vyplýva, že spotrebitelia sú voči bitcoinu o niečo menej skeptickí. Na druhej strane, necelá tretina opýtaných očakáva, že jeho cena do konca roka 2024 prudko klesne.

Finančná inštitúcia uvádza, že do prieskumu sa zapojilo viac ako 3600 respondentov. 52 % oslovených uviedlo, že kryptomeny budú v budúcnosti „dôležitou triedou aktív a platobným prostriedkom.“ Pri prieskume v septembri 2023 to hovorilo menej ako 40 % opýtaných.

Tretina respondentov očakáva, že cena bitcoinu do konca roka 2024 klesne pod 20 000 USD. Treba ale dodať, že táto skupina sa mierne zmenšuje, keďže vo februári to bolo 35 % a v januári 36 % opýtaných.

Počet ľudí, ktorí si myslia, že kryptomeny sú “len módnym výstrelkom“, ktorý sa nakoniec pominie, klesol na menej ako 1 %.

Bitcoin v pondelok vzrástol až na 72 500 dolárov a dosiahol najvyššiu hodnotu za posledné tri týždne. Aktuálne sa obchoduje za 71 464 USD.

Najväčšia kryptomena minulý mesiac zaznamenala rekordné maximum na úrovni 73 794 dolárov. Analytici uvádzajú, že za týmto oživením stoja spotové bitcoinové ETF fondy a tiež očakávania nižších sadzieb.

Analytici Deutsche Bank očakávajú, že cenu bitcoinu podporí blížiaci sa halving ako aj regulácia, zníženie sadzieb centrálnych bánk a očakávania, že SEC schváli spotové ETF druhú najväčšiu kryptomenu – ethereum.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre