Nvidia postaví obrovskú továreň na AI. Jej partnerom bude vietnamský IT gigant

CEO spoločnosti Nvidia, Jensen Huang (Foto: Nvidia)
CEO spoločnosti Nvidia, Jensen Huang (Foto: Nvidia)

Vietnamský technologický obor FPT a Nvidia, svetový líder vo výrobe polovodičových čipov, oznámili, že spoločne vybudujú továreň na umelú inteligenciu (AI) vo Vietname za 200 miliónov USD.

Korporácie v spoločnom vyhlásení z 23. apríla uviedli, že cieľom ich iniciatívy je vytvoriť vo Vietname „jednotné kontaktné miesto“ pre všetky oblasti umelej inteligencie a cloud computingu.

Spolupráca kladie dôraz na produkty AI, infraštruktúru GPU, technologických expertov a odborné znalosti, o ktoré sa chcú spoločnosti podeliť so svojimi klientmi.

FPT plánuje investovať finančné prostriedky do AI továrne, ktorá bude slúžiť ako „suverénny cloud“, zatiaľ čo spoločnosť Nvidia bude dodávať svoje najnovšie technológie.

Ako vyplýva z vyhlásenia, cieľom FPT je vytvoriť z Vietnamu „svetové centrum AI“, zmeniť krajinu na národ umelej inteligencie a tiež urýchliť zavádzanie aplikácií AI v susedných krajinách, ako sú Japonsko a Kórea.

Továreň bude poskytovať cloudové GPU služby firemným zákazníkom FPT. Okrem toho budú programy Nvidie začlenené do vzdelávacích osnov a aktivít, školiacich programov a laboratórnych zariadení na univerzitách a stredných školách v celej krajine. Vo vyhlásení sa uvádza, že iniciatíva osloví najmenej 30 000 študentov.

Už v decembri minulého roka generálny riaditeľ Nvidie oznámil, že spoločnosť plánuje rozšíriť partnerstvá vo Vietname s cieľom prilákať miestne talenty v odvetví AI.

Zdroje: cointelegraph.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre