Finančný gigant prezrádza, čo si myslí o budúcnosti bitcoinu

bitcoin

Generálny riaditeľ finačného obra BlackRock Larry Fink netají nadšenie z toho, že ich spotový ETF fond na bitcoin (IBIT) zažíva bezprecedentný rast a je najrýchlejšie rastúcim ETF vôbec.

„Som veľmi optimistický, pokiaľ ide o dlhodobú životaschopnosť bitcoinu,“ uviedol Fink v relácii na Fox Business. „Prekvapilo ma, ako veľmi to rástlo. Teraz tvoríme trh, ktorý má väčšiu likviditu a väčšiu transparentnosť.“

Ako dodal, pred podaním žiadosti o spustenie bitcoinového spotového ETF fondu nepredpokladal, že budú svedkami takého masívneho dopytu zo strany retailových investorov.

Vzhľadom na to, že bitcoinový ETF fond spoločnosti BlackRock pokračuje v rýchlom raste, Finkova podpora dlhodobej životaschopnosti bitcoinu zvyšuje dôveryhodnosť tejto kryptomeny v globálnom finančnom prostredí. Rastúci záujem inštitúcií o investičné produkty súvisiace s bitcoinom signalizuje, že trh dozrieva. Ako generálny riaditeľ najväčšej svetovej spoločnosti na správu aktív má Finkov pozitívny výhľad značnú váhu a môže ovplyvniť sentiment investorov voči BTC.

Fink okrem toho v relácii na Fox Business uviedol, že ETF na Ethereum by bolo možné uviesť aj v prípade, ak by Komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) označila túto kryptomenu za cenný papier.

SEC sa údajne zaoberá otázkou, či je Ethereum, druhá najväčšia kryptomena, cenným papierom. Server Fortune začiatkom tohto mesiaca informoval, že regulátor sa snaží klasifikovať éter ako cenný papier a v rámci tohto vyšetrovania poslal predvolanie niekoľkým spoločnostiam.

Osem potenciálnych emitentov, vrátane BlackRock, predložilo regulátorovi SEC žiadosti, aby mohli na trh uviesť spotový ETF na ethereum. Konečné rozhodnutie regulátora má prísť v máji, pričom odborníci predpokladajú, že žiadosti nebudú schválené bez ohľadu na to, či SEC bude alebo nebude považovať ethereum za cenný papier.

Zdroje: coindesk.com; bitcoinmagazine.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre