Pozrite sa, na akých autách jazdia policajti v Dubaji

Je už známe, že Dubaj je považovaný za “ihrisko” superboháčov. Keď na Slovensku prebehne Lamborghini, Bentley či Porsche, ľudia otáčajú hlavami. V Dubaji sú ale práve tieto autá bežnou súčasťou, a zároveň aj problémom ciest.

Samozrejme, nemožno pochybovať o tom, že značky, ktoré sme vymenovali, priam lákajú dupnúť na plyn. Dôkazom nezodpovedných jázd sú hrozivé štatistiky: za posledné roky tu na cestnej premávke zaevidovali až 1500 úmrtí. Ešte smutnejší je fakt, že pri väčšine nehôd zomierajú ľudia od 18-35 rokov.

Policajný voz v Dubaji – Lamborghini Aventador

Dubajskí policajti o „zbesnenej“ situácii na cestách vedia svoje. Teraz sa proti bohatým pirátom ciest vyzbrojili naozaj elegantne, keď do policajných šiat obliekli exotické Lamborghini Aventador, ktoré vie nabrať rýchlosť až 350 km/h.

Okrem typických policajných farieb sa na strechách týchto superšportiakov vyníma aj extra-tenký a špeciálne vyvinutý policajný maják.

Vozový park dubajskej polície je naozajstnou lahôdkou. Okrem spomínaných modelov Lamborghini má miestna polícia k dispozícií aj vysokovýkonný Chevrolet Camaro (úvodná snímka). Polícia sa tiež netají plánmi na nákup dvoch nešpecifikovaných modelov Ferrari, ktoré by mali stáť približne 550 000 dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre