Dôvera vo vlády vážne utrpela

Dôvera verejnosti vo vlády po celom svete podľa barometra Edelman Trust vážne utrpela. Vlády sú obviňované za finančný a politický chaos v roku 2011. V 17 z 25 krajín kde sa robil výskum, dôveruje slovám vlády menej ako polovica opýtaných.

Celková dôvera vo vlády klesla o deväť percentuálnych bodov na 43%. Dôvera k podnikaniu tiež klesla a to z 56 na 53 percent. Aj keď firmy zaznamenali menej výrazný pokles dôvery, v krajinách v srdci eurozóny je tento pokles prudší.

Podniky v Španielsku, Francúzsku a Nemecku zaznamenali pokles o 21, 20 a 18 percentuálnych bodov. Čína bola jedinou krajinou, kde sme mohli vidieť výraznejší nárast dôvery v podniky a až to z 61 na 71%.

Richard Edelman, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Edelman povedal: „Podniky sú teraz na lepšom mieste ako vláda na ceste von z krízy.“

Sociálne siete, microblogy a stránky na zdieľanie obsahu naopak najdramatickejšie stúpli ako dôveryhodné zdroje informácii a to o 88, 86 a 75%. Napriek týmto ziskom sú podľa prieskumu stále najdôveryhodnejšími zdrojmi informácii tradičné média a on-line internetové vyhľadávače.

Podľa informácii bbc.co.uk

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre