Goldman Sachs vydáva dlhopisy, láka úrokmi

Správny čas si ani nemohla vybrať: To platí pre americkú investičnú  banku Goldman Sachs, ktorá oznámila vydanie 50 – ročných dlhopisov. Práve hlavná refinančná úroková sadzba  (0,25 % ), ktorá je v USA naďalej zasadená na nízkej úrovni,  hovorí v prospech vhodného  načasovania  a umiestnenia dlhopisov na trh.

Splatnosť dlhopisov tejto investičnej banky  má byť 50 rokov, čomu zodpovedá aj lákajúci úrok 6,125 %. Výnosy na vládnych 30 – ročných dlhopisoch dosahujú necelé  4 %. Podľa informácií, by mala menších investorov zaujať aj nízka nominálna hodnota dlhopisu,  25 USD.

Celková hodnota dlhových papierov by mala byť až 1,3 miliardy USD miesto plánovaných 250 miliónov USD. Podľa slov stratéga LPL Financial, Anthony-ho Valeri, využíva Goldman Sachs skutočnosť, že investori momentálne „bažia“ po výnosoch.

Samozrejme, je tu jeden háčik. Ním je Federálny  rezervný systém (FED)  a jeho neisté kroky v budúcnosti. Kvantitatívne uvoľňovanie peňažnej masy môže prísť aj cez ďalšie znižovanie hlavnej  úrokovej sadzby. Podľa informácii tak môže nastať situácia, kedy do obdobia piatich rokov Goldman Sachs pozbiera dlhopisy a vydá na refinancovanie nové, ešte s nižším úrokom.

Spracované podľa ftd.de

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať