George Soros ľahší o jednu miliardu

Obchodníka Goerga Sorosa preslávila najmä jeho stávka proti britskej libre ešte v roku 1992, na ktorej zarobil zhruba jednu miliardu dolárov. Avšak finančník, známy svojimi špekuláciami, sa tento raz prepočítal. Predpokladal, že americké akciové trhy po víťazstve Donalda Trumpa v prezidentských voľbách prudko oslabia, čo sa ale nestalo. Podľa denníka The Wall Street Journal prišiel takmer o jednu miliardu dolárov.

Po zvolení nového amerického prezidenta idú akciové trhy úplne opačným smerom. Namiesto prudkého oslabovania začali rásť, čo George Soros a mnoho iných nepredpokladalo. Hlavný index americkej akciovej burzy Dow Jones od začiatku novembra posilnil o 9,3%.

Goerge Soros sa netajil tým, že sa prikláňal k demokratke Hilary Clintonovej a dokonca jej v kampani dláždil cestu do Bieleho domu desiatkami miliónov dolárov. Čo sa týka jeho názoru na Trumpa, nazval ho diktátorom a hrozbou pre demokraciu, a ako dodáva, zvolením jeho osoby sa „prebudili temné sily.“

Táto špekulácia mu tentokrát nevyšla. Avšak mal by byť obozretný, pretože mu na krk dýcha ďalšia neistota v podobe Viktora Orbána. Maďarský premiér totiž pripravuje zákon, ktorý by mohol mať na svedomí, že jeho neziskové organizácie vytlačí z Maďarska, pretože sa podľa jeho tvrdení neprístupným spôsobom miešajú do vnútorných vecí krajiny.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre