Pôsobivý vývoj akcií Monster: návratnosť viac ako 100 000 %

Monster Energy
Monster Energy

S energetickým nápojom Monster sa už stretol azda každý z nás. Dnes má na trhu s energetickými nápojmi 35 %-ný podiel a po rakúskej firme Red Bull mu patrí druhé miesto. Kým pred 20 rokmi to bola menšia firma s asi stovkou zamestnancov, dnes ide o globálneho obra s ročným obratom viac ako 6 miliárd dolárov.

Akcie firmy (MNST) za toto obdobie raketovo vzrástli a tešia sa návratnosti viac ako 100.000 %. Áno, čítate dobre, nejde o preklep. Kým na začiatku roka 2003 sa obchodovali za 0,044 USD, dnes sú na úrovni 50 dolárov.

Keďže rozmach v segmente energetických nápojov nepoľavoval, akcie sa tešili stále vyšším hodnotám. Rast sa opiera aj o inovácie o stabilnú ponuku produktov. Začiatkom tohto roka spoločnosť na americkom trhu uviedla nápoj Monster Energy Zero Sugar a začiatkom februára aj nápoje Monster Energy Ultra Strawberry Dreams, Monster Reserve Kiwi Strawberry, Monster Energy Nitro Cosmic Peach a Java Monster Caffe Latte. Zároveň rozširuje distribúciu aj na zahraničné trhy. Na japonskom trhu predstavila čaj Monster Rehab Lemon, Monster Ultra Watermelon v Turecku, Monster Ultra Paradise vo Vietname či Predator v Malajzii.

Spoločnosť zároveň predstavila svoj prvý ochutený sladový alkoholický výrobok The Beast Unleashed v šiestich štátoch, ktorý je k dispozícii v štyroch príchutiach. Cieľom je aj uvedenie výrobku Monster Tour Water, čistej neochutenej vody v neperlivom a perlivom variante.

Monster Beverage Corporation je holdingová spoločnosť pôsobiaca v odvetví nápojov, ktorá sa zaoberá vývojom, marketingom, predajom a distribúciou energetických nápojov a koncentrátov. Preslávila sa najmä svojim energetickým nápojom pod značkou „Monster Energy“. Spoločnosť bola založená 25. apríla 1990 a jej ústredie sa nachádza v meste Corona v Kalifornii.

Vývoj akcií Monster Beverage (MNST) za posledných 20 rokov

Graf: macrotrends.net

Zdroje: finance.yahoo.com; macrotrends.net

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre