Nvidia vyniesla americké akcie na rekordné maximá

Wall Street
Wall Street

Americké akcie vo štvrtok vzrástli a dosiahli nové rekordné maximá. O pozitívny trhový sentiment sa postarali silné kvartálne výsledky spoločnosti Nvidia (NVDA), ktorá naďalej ťaží z rozmachu umelej inteligencie.

Akciové indexy S&P 500 aj Dow Jones uzavreli vo štvrtok na rekordných maximách. S&P posinil o 2,1 % a Dow Jones o 1,2 %, pričom druhý index po prvýkrát v histórii uzavrel nad hranicou 39 000 bodov.

Benchmark Nasdaq Composite uzavrel tesne pred rekordným maximom, zatiaľ čo Nasdaq 100 vzrástol o viac ako 3 % a zaznamenal nový rekord.

Spoločnosť Nvidia, ktorá ovláda približne 80 % trhu so špičkovými čipmi pre umelú inteligenciu, má za sebou ďalší rekordný štvrťrok. Jej výsledky prekonali vysoko nastavené očakávania a pozitívne sú aj vyhliadky,  čo je znakom toho, že dopyt po hardvéri s umelou inteligenciou je na vzostupe.

Akcie spoločnosti Nvidia včera vzrástli o 16 % a dosiahli nové maximum. Trhová kapitalizácia Nvidie sa vo štvrtok zvýšila o 277 miliárd dolárov, čo je najväčší jednodňový nárast v histórii Wall Street.

Býčia nálada sa rozšírila po celom svete, pričom nárast akcií výrobcov čipov pomohol japonskému indexu Nikkei 225 konečne prekonať rekord, ktorý pretrvával od roku 1989.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre