5 vecí, o ktorých dnes ráno potrebujete vedieť

Prajeme krásne ráno. Poďme sa pozrieť, čo nám priniesol začiatok dnešného dňa.

1. Dobré správy z Číny. Tamojšia centrálna banka oznámila, že podiel povinných minimálnych rezerv znižuje o celý jeden percentuálny bod. Aj toto opatrenie má pomôcť čínskej ekonomike bojovať so slabnúcim rastom.

2. Nemecká burza otvorila výrazne v zelenom. Index DAX 30 získava viac ako 1%, čím sa zotavuje z predošlých strát z minulého týždňa. O pozitívny sentiment sa postarali správy z Číny, kde centrálna banka ešte viac uvoľnila svoju menovú politiku.

3. Uvoľnenejšia menová politika Číny zanechala svoje stopy aj na ropnom trhu. Cena ropy vyletela nahor, neskôr časť strát zmazala. Aktuálne Brent získava 0,30% na 63,89 USD/barel, WTI sa obchoduje so ziskom 0,40% na 57,88 USD/barel.

4. Venezuela obdržala masívnu finančnú pomoc z Číny. Ako uviedol venezuelský prezident Nicolas Maduro, krajina od Číny dostala 5 miliárd dolárov na financovanie rozvoja. Juhoamerická krajina v súčasnosti bojuje s ekonomickými problémami, ktoré zosilňuje aj nízka cena ropy.

5. Euro pod tlakom. EUR/USD stráca viac ako pol percenta na 1,0754 dolára, čo je odrazom pokračujúcej neistoty okolo Grécka. Obchodníci zdôrazňujú, že riešenie dlhového problému Grécka je v nedohľadne.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre