Trading restart: Nový video kurz pre pokročilých traderov

Článkov, videí aj ďalších materiálov o tom, ako s tradingom začať, je plný internet. Trading je však veľmi komplexná disciplína, ktorá nie je pre každého. Pokiaľ sa zaujímate o pasívne investovanie do ETF, ste pravdepodobne schopný načerpať väčšinu potrebných znalostí v rámci niekoľko málo hodín. Stať sa naozaj profitabilným traderom ale trvá skôr desiatky či stovky hodín. Mnoho potenciálnych obchodníkov sa tak k úspešnému tradingu nikdy nedostane. Dôvodov môže byť mnoho – nedostatok materiálov pre pokročilejších traderov je ale bezpochyby jedným z nich. A práve na túto tému sa zameral Karol Hajduček, ktorý pracuje na obchodnom oddelení XTB. Vytvoril úplne nový video kurz s názvom: REŠTART: Kurz systematického tradingu.

Veľká časť z nás, ktorí sa o prostredie finančných trhov zaujímajú, sa určite neraz hrala s myšlienkou tradingu. V teórii je predsa všetko jednoduché, obchodujem s trendom, nakupujem dole, predávam hore a tak ďalej. Základné formácie, čítanie grafu, teória risk a money manažmentu, všetko má človek načítané. Z nejakého dôvodu to ale práve v našom prípade v praxi nefunguje, alebo minimálne nie tak dobre, ako sme si predstavovali. Pokiaľ ste sa v tomto popise našli, tento kurz by Vám mohol pomôcť.

Tieto videá nie sú určené začínajúcim traderom, ale tým, ktorí už majú nejaké skúsenosti. Sú určené tým, ktorí nie sú spokojní so svojimi súčasnými výsledkami tradingu. Karol ukazuje svoj netradičný pohľad na trading, ktorý má potenciál zmeniť aj Váš názor na túto obchodnú disciplínu.

Samozrejme nejde o žiadnu zázračnú metódu alebo stratégiu, tú si musí každý nájsť sám.

Séria si ale dáva za úlohu ukázať trading z pohľadu biznisu od začiatku až do konca. Konkrétne sa zameriava na týchto desať tém:

  1. Úvod do tradingu trochu netradične
  2. Náhodné vs. konzistentné výsledky v tradingu
  3. Rámcové definovanie činnosti tradingu (gambling × trading × podnikanie)
  4. Konkurencia na finančných trhoch alebo proti komu hráme
  5. Základné postuláty o trhovom prostredí
  6. Skutočné výhody (edges) v tradingu
  7. Cesta obchodníka
  8. Technická a fundamentálna analýza (kritický pohľad)
  9. Štatistické minimum pre aktívneho tradera
  10. Záver: Rekapitulácia toho najdôležitejšieho

Kurz je úplne zadarmo a môžete ho získať tu: https://sk.xtb.com/restart-tradingu

S viac ako pätnásťročnými skúsenosťami je XTB jedným z najväčších burzovo obchodovaných brokerov na FX a CFD na svete.
Zdieľať
Komentáre