Akvizície priniesli na Wall Street dobrú náladu

Na americkom akciovom trhu dnes cítiť pozitívny sentiment, za čo podľa obchodníkov môžu viaceré veľké akvizície. Miliardové obchody sú dobrou správou pre americké banky, ktoré môžu na poplatkoch z aktuálnych fúzií získať až 200 miliónov dolárov.

Akciový index Dow Jones aktuálne získava 0,51% na 18243 bodov, širší benchmark S&P 500 je vyššie o 0,54% na 2152 bodov.

Americký telekomunikačný obor AT&T v sobotu oznámil, že sa dohodol na prevzatí mediálneho koncernu Time Warner za 80 miliárd dolárov. Obe spoločnosti veria, že transakcia by mohla byť zavŕšená do konca budúceho roka. Akcie oboch spoločností ale dnes strácajú, za čo podľa obchodníkov môžu obavy, že obchod stroskotá kvôli možnému narušeniu hospodárskej súťaže.

Okrem toho, akcie už v minulom týždni značne zareagovali na špekulácie o prevzatí, keď sa akcie Time Warner vyšplhali na najvyššiu úroveň od roku 2002.

V centre pozornosti sú dnes aj akcie spoločnosti B/E Aerospace, ktoré získavajú viac ako 15% – investori reagujú na zlúčenie so spoločnosťou Rockwell.

Okrem toho čínsky konglomerát HNA Group získava podiel 6,5 miliardy dolárov v spoločnosti Hilton a firma TD Ameritrade’s preberá za 4 miliardy spoločnosť Scottrade.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre