5 vecí, o ktorých dnes ráno potrebujete vedieť

1. Po niekoľkých týždňoch kampane sa dnes Briti odoberú k volebným urnám. Posledné prieskumy signalizujú, že výsledok parlamentných volieb bude veľmi tesný. Od konečných výsledkov bude okrem toho závisieť, či Británia zotrvá v EÚ a či sa samostatnosť Škótska stane skutočnosťou.

2. Priemyselná produkcia vo Francúzsku v marci v porovnaní s februárom oslabila o 0,3%, čo zaostalo za odhadmi trhu. Analytici očakávali mierny nárast produkcie o 0,1%

3. Menový pár EUR/USD sa  v dnešnom obchodovaní naťahuje k 1,14 dolárov. Aktuálne sa euro obchoduje na úrovni 1,1363 dolára. Hlavným dôvodom je oslabený americký dolár, ktorý je zaťažený poslednými slabými dátami z USA.

4. Ako vo svojej dnešnej správe uviedol Medzinárodný menový fond (MMF), ázijská ekonomika v tomto roku porastie tempom 5,6%. MMF zároveň vyzýva Čínu, aby umožnila väčšiu flexibilitu meny a znížila objem devízových intervencií.

5. Európske akcie v červenom. Akciový index DAX 30 stráca 0,29%, Eurostoxx 50 oslabuje o 0,70%. Obchodníci poukazujú na pokračujúce zostavenie eura ako aj na kvartálne výsledky firiem. Okrem toho sa o zvýšenú nervozitu starajú voľby v Británii. V červenom uzavrela aj Ázia.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre