Miliardár George Soros odovzdal kontrolu nad svojím impériom synovi

George Soros
George Soros (Wikimedia)

Miliardár a finančník George Soros v rozhovore pre denník Wall Street Journal (WSJ) uviedol, že kontrolu nad svojím obrovským impériom odovzdáva svojmu synovi Alexandrovi.

92-ročný manažér hedžového fondu, ktorý sa stal filantropom a hlavným podporovateľom liberálnych aktivít, uviedol, že pôvodne nechcel, aby jeho nadáciu Open Society Foundations (OSF) prevzalo jedno z jeho piatich detí.

No hovoriac o svojom rozhodnutí odovzdať nadáciu a zvyšok impéria vo výške 25 miliárd dolárov svojmu 37-ročnému synovi Alexandrovi, Soros povedal: „Zaslúžil si to.“

Alexander Soros, ktorý svoje meno rád skracuje na Alex, v rozhovore pre WSJ uviedol, že je viac zameraný na politiku než jeho otec a má v pláne prostredníctvom rodinných peniazov podporovať ľavicovo orientovaných politických kandidátov v USA.

„Bol by som síce rád, keby peniaze v politike neboli, ale pokiaľ to bude robiť druhá strana, budeme to musieť urobiť aj my,“ uviedol Alex.

Správna rada Open Society Foundation zvolila Alexa za svojho predsedu v decembri. Nadácia OSF je známa tým, že podporuje ľudské práva vo svete a pomáha budovať demokraciu.

Dlhú dobu sa predpokladalo, že Open Society Foundations prevezme Sorosov najstarší syn Jonathan. Avšak ich vzájomné spory viedli v roku 2011 k odchodu Jonathana z rodinného biznisu.

Zdroje: reuters.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre