Roubini: V roku 2016 to všetko praskne

Bolo to vo februári minulého roka, keď americký ekonóm Nouriel Roubini, známy ako Dr. Doom, varoval, že USA vstúpili do fázy nazvanej „matka všetkých bublín“.

Dnes Roubini hovorí, že finančné trhy sa nachádzajú v strede tejto bubliny. Ako uviedol v rozhovore pre Yahoo Finance, v budúcom roku ešte môžeme vidieť pokračujúce zisky, no v roku 2016 to celé spľasne a príde recesia väčšia ako tá v roku 2008.

„V budúcom roku uvidíme hospodársky rast a lacné peniaze. Tá „penivosť“ bude zrejme pokračovať a presunie sa od akcií k úverom na bývanie“, uviedol Roubini.

Zároveň varuje, že o pár rokov bude situácia úplne iná. Problémom je nadmerná likvidita na finančných trhoch, rekordné ceny akcií a nezvyčajne nízka výnosnosť štátnych dlhopisov. Celá táto „napenenosť“ aktív vyvrcholí a spľasne. „Nečakajte, že sa tak stane v budúcom roku..avšak o dva roky tu môžeme mať otrasy“, dodal ekonóm.

Akékoľvek prognózy a hodnotenia Dr. Dooma sú médiami ostro sledované. Veď koniec koncov, tento ekonóm predpovedal kolaps na realitnom trhu USA.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre