Akcie Facebooku už za 42 dolárov!

Po tom, čo v piatkovom obchodovaní prelomili 40 dolárovú hranicu, svoje zisky rozširujú aj v pondelok. Hovoríme o akciách spoločnosti Facebook, ktorá stojí za najväčšou sociálnou sieťou sveta.

18:00 si akcie Zuckerbergovej spoločnosti pripisujú takmer trojpercentné zhodnotenie, keď sa jedna akcia obchoduje za 41,70 USD.

Počas dňa sa ich hodnota dostala až na úroveň 41,93 dolárov, pričom časy, kedy akcie Facebooku nestáli ani 18 dolárov, nie sú tak ďaleko.

Ak by ste hľadali promptnú správu, ktorá akcie najpopulárnejšej sociálnej siete vyniesla do výšin, nič by ste nenašli. Za dôvod rastu akcií možno považovať čoraz stabilnejšie postavenie v oblasti mobilnej reklamy, ktorú mnohí investori a analytici považovali za slabinu Facebooku.

Situácia sa však zmenila a výsledky za uplynulý druhý kvartál informujú, že až 41 % všetkých reklamných tržieb pochádzajú z múdrych telefónov.

Aj keď ide o strmý nárast akcií za krátky čas, podaktorí pozorovatelia trhu upozorňujú, že akcie majú potenciál pre ďalší rast.

Vývoj akcií Facebooku za posledný rok
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre