Vyhnite sa vysokému riziku. Recesia svetovej ekonomiky je za dverami!

Presne to, čo je obsiahnuté v nadpise článku, odporúča spoločnosť Pacific Investment Management Co. (Pimco), ktorá je najväčším správcom dlhopisov na svete.

Podľa správy, ktorá dnes bola zverejnená na jej internetových stránkach, vidí viac než 60 %-nú pravdepodobnosť, že svetovú ekonomiku v najbližších troch až piatich rokoch postihne recesia!

Ako uvádza Saumil Parikh, jeden zo správcov v spoločnosti Pimco, svetová ekonomika prežíva recesiu každých 6 rokov, avšak jej výskyt je častejší v prípade, keď je globálna zadĺženosť vysoká. Ako Parikh dodáva, posledná globálna recesia tu bola pred štyrmi rokmi.

O tom, že je svetové zadĺženie privysoké, nemožno pochybovať. Verejný dlh USA minulý rok dosiahol viac ako 101 % hrubého domáceho produktu (HDP). Zadĺženie Japonska, tretej najväčšej ekonomiky sveta, je vyššie ako 200 % HDP!

Podľa Parikha by investori mali redukovať svoje nákupy akcií v USA, Japonsku, Austrálii a Mexiku, pretože sú príliš drahé a ich vyhliadky na ďalší rast sú tlmené. Spoluzakladateľ a investičný riaditeľ fondu Bill Gross investorom odporúča, aby sa držali vysokokvalitných dlhopisov a vyhýbali sa vysokému riziku!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre