Samsung to opäť valcuje. HTC s drastickým prepadom zisku!

Popredná svetová spoločnosť Samsung dnes uviedla, že v štvrtom kvartáli pravdepodobne dosiahne rekordný zisk 8,8 bilióna kórejských wonov (8,3 mld. USD), čo je v porovnaní s predošlým štvrťrokom nárast o 89 %. Tržby spoločnosti vzrástli o 18 % na 56 bilióna wonov.

Analytici odhadujú, že takmer 70 % prevádzkového zisku zabezpečuje divízia mobilných zariadení. Predaj smartfónov v 4. kvartáli vzrástol o 10 % na 60 milióna kusov.

Zisky juhokórejskej spoločnosti sú ťahané najmä telefónmi Galaxy. Analytici očakávajú, že Samsung tento rok ešte navýši predaj smartfónov, k čomu má pomôcť aj netrpezlivo očakávaná verzia – Samsung S IV.

Pozri tiež: Je na tomto zábere smartfón Samsung S IV.?

Kórejci za celý rok 2012 predali celkom 200 miliónov mobilných telefónov. V roku 2013 by toto číslo malo vzrásť až na 300 miliónov kusov. Technologický gigant okrem iného oznámil, že testuje nové modely smartfónov s operačným systémom Windows Phone 8. Skvelé výsledky Samsungu odráža aj hodnota jeho akcií, ktoré minulý týždeň dosiahli rekordné maximum.

V pondelok svoje výsledky zverejnila aj taiwanská technologická spoločnosť HTC, ktorej štvrťročný zisk poklesol o viac ako 90 %. Smartfóny HTC sú aj naďalej pod tlakom konkurenčných zariadení od Samsungu a Apple.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Podla mna robi htcko este lepsie telefony ako samsung ale to asi nestaci – pravdou je ze samsung to chrli jedna za druhou a ceny starsich verzii tym stlaca nadoll