Spoločnosť PepsiCo investuje vo Vietname ďalších 400 miliónov dolárov

Pepsi

Americký výrobca potravín a nápojov PepsiCo sa zaviazal, že vo Vietname investuje ďalších 400 miliónov dolárov do výstavby dvoch nových závodov, ktoré budú využívať obnoviteľné zdroje energie. V piatok o tom informovala vietnamská vláda.

Oznámenie prišlo v čase, keď delegácie viac ako 60 amerických firiem uskutočnili tento týždeň trojdňovú pracovnú návštevu Vietnamu. Jedna továreň na výrobu nápojov bude postavená v južnej provincii Long An a bude stáť viac ako 300 miliónov USD. Ďalšia továreň na spracovanie potravín bude v severnej provincii Ha Nam s investíciou vo výške 90 miliónov USD, uviedla vietnamská vláda.

V správe nie sú uvedené podrobnosti o tom, kedy by mali byť tieto závody uvedené do prevádzky. Koncom minulého roka spoločnosť PepsiCo uviedla, že jej bolo udelené povolenie pre továreň Ha Nam, ktorej uvedenie do prevádzky bolo naplánované na tretí štvrťrok 2025.

Spoločnosť PepsiCo je vo Vietname aktívna od roku 1994 a v súčasnosti tu prevádzkuje päť závodov.

PepsiCo Inc. je americká nadnárodná spoločnosť, ktorá sa zameriava na produkciu potravín, občerstvenia a nápojov. Korporácia PepsiCo vznikla v roku 1965 zlúčením Pepsi-Cola Company a Frito-Lay, Inc. Okrem rovnomenného produktu Pepsi má v portfóliu aj množstvo iných značiek ako Mountain Dew, Lay’s, 7 Up, Gatorade a iné.

Zdroje: reuters.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre