Výrobca elektromobilov Lucid prekonal odhady dodávok za prvý štvrťrok

Lucid (Zdroj: lucidmotors.com)

Americký výrobca elektromobilov Lucid Group zaznamenal v prvom štvrťroku vyššie dodávky vozidiel, než ako očakávali analytici.

Ako dnes spoločnosť informovala, v prvom štvrťroku odovzdala 1967 vozidiel, pričom odhady počítali s dodaním 1745 automobilov. Akcie (LCID) aktuálne získavajú približne 4 %.

Aby spoločnosť prilákala zákazníkov, vo februári prikročila k zníženiu cien svojich vlajkových sedanov Lucid Air o 1 % až 10 %.

Spoločnosť minulý mesiac uviedla, že získava kapitál vo výške 1 miliardy dolárov od Ayar Third Investment Company, ktorá je dcérskou spoločnosťou saudskoarabského verejného investičného fondu. Kapitálová injekcia dáva firme výhodu oproti iným začínajúcim podnikom v oblasti elektromobilov, ktoré zápasia s nedostatkom hotovosti.

Dodávky spoločnosti Lucid kopírujú dodávky spoločnosti Rivian Automotive (RIVN), ktorá tiež prekonala odhady štvrťročných dodávok vďaka silnému dopytu po svojich elektrických pickupoch a SUV.

Lucid Group je americký výrobca luxusných elektrických vozidiel. Spoločnosť bola založená v roku 2007 a zamestnáva približne 3900 ľudí.

Zdroje: reuters.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre