Kiwi predbieha austrálsky dolár

Austrálsky dolár oslabil aj voči ostatným 16 hlavným konkurenčným menám, a to z dôvodu politiky centrálnej banky v Austrálií, ktorá ponechala kľúčovú úrokovú sadzbu na úrovni 4,25 percenta. Novozélandský dolár (s prezývkou kiwi)si drží pozíciu voči americkému doláru po tom, čo boli zverejnené správy z Číny o expanzií nepriemyselných odvetví, a tým sa zlepšil výhľad vývoja globálnej ekonomiky.

Austrálsky dolár včera oslabil o 0,2 percenta, takže za 1 austrálsky dolár by sme dostali 1,2626 novozélandského dolára. Novozélandský dolár posilnil voči americkému o 0,6 percenta na úroveň 82,38.

Vývoj austrálskeho dolára voči novozélandskému

Austrálska ekonomika

Štatistický úrad Austrálie včera zverejnil informácie o vývoji indexu spotrebiteľských cien, ktorý dosiahol medziročne hodnotu 1,8 percenta, čo je najpomalší vývoj od roku 2009. Predošlé vyjadrenia austrálskej centrálnej banky vychádzajú z informácií, že 8. mája ma ministerstvo financií predložiť úsporné opatrenia na budúci fiškálny rok.

Podľa vyjadrení odborníkov, ak budú škrty v rozpočte veľmi výrazné nebude mať centrálna banka inú možnosť ako znižovať kľúčovú úrokovú sadzbu.

 

 

Zdieľať
Komentáre