Prichádza druhý najväčší bankrot v dejinách Španielska?!

Realitná kríza v Španielsku naberá na obrátkach. Najnovším problémom je výkrik chorľavej developerskej spoločnosti Reyal Urbis, ktorá priam dýcha na krk bankrotu. Ak by táto firma skrachovala, bol by to druhý najväčší bankrot v dejinách Španielska!

Osud firmy sa v súčasnosti nachádza v rukách súdu. Tomu predchádzali rozhovory s veriteľmi (veľkobanka Santader, BBVA) súvisiace s reštrukturalizáciou dlhu, ktoré však zlyhali.

Spoločnosť Reyal Urbis, ktorá spravuje nehnuteľnosti a taktiež veľké plochy nezastavených pozemkov, trpí rovnakými ťažkosťami ako mnoho iných firiem v odvetví.

Akcie spoločnosti Reyal Urbis

Španielske ceny domov si od nafúknutého roku 2007 odpísali zdrvujúcich 40 %. Poklesu ale nie je koniec, nakoľko (ako všetci vieme) sa krajina nachádza v hospodárskej recesii. Mnoho rodín nevládze splácať hypotéky na domy a byty, pričom do problémov sa dostal aj nájom obchodných kancelárií.

Už pri pohľade na akcie Reyal Urbis je zjavné, že investori tohto developera odsúdili k zániku. Ak o ne máte záujem, stoja len 10 centov!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre