Kolaps sa blíži, varuje muž, ktorý predpovedal finančnú krízu

Pred rokom 2008 sa mužovi menom Peter Schiff vysmievali, keď predpovedal príchod ekonomického kolapsu. Netreba pripomínať, že jeho prognóza sa vtedy naplnila, keďže krátko na to celý svet zasiahla nepríjemná finančná a následne hospodárska kríza.

S podobnou prognózou prichádza Schiff aj dnes: „Sme na mizine, v podstate žijeme z dlhu. Máme za sebou obrovskú transformáciu americkej ekonomiky. Celá ekonomika sa zrútila..na dno sme nesiahli ešte preto, že sme stále schopní sa hlbšie zadlžiť. Ale kolaps sa blíži“, varuje Schiff, podľa ktorého je ekonomika USA ešte v horšom stave ako pred nedávnou finančnou krízou.

Ako Schiff konštatuje, vládne štatistiky tvrdia, že Američania opäť šetria a spotrebitelia zvyšujú výdavky, no v skutočnosti má priemerný Američan záporné čisté imanie.

„Čisté imanie priemerného Američana dosahuje menej ako 5000 dolárov. Je to úbohé a v skutočnosti je to oveľa menej. Ak zoberieme  štátny dlh a rozmeníme ho na jedného obyvateľa, čisté imanie priemerného Američania bude záporné, pretože vláda si na jedného Američana vypožičala viac než je schopný priemerný Američan ušetriť“, varuje Schiff.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre