7 jednoduchých spôsobov, ako toho stihnúť spraviť viac

1. Vyhnite sa neproduktívnym stretnutiam – samozrejme, rôzne obchodné mítingy môžu byť pre váš biznis prínosom, no musia mať zameranie a účel. Neproduktívne vysedávanie pri káve a obsypávanie sa formálnymi rečičkami je plytvanie časom.

2. Zorganizujte si svoje pracovné prostredie – či už je to roztriedenie vášho e-mailového klienta do priečinkov alebo filtrovanie nástrojov, ktoré potrebujete k svojej práci, dodržiavanie kvalitnej organizácie vám ušetrí energiu a taktiež čas.

3. Nezdvíhajte neznáme čísla – ak vám volá neznáme číslo, je dosť pravdepodobné, že to bude otravný telemarketing. Na druhej strane to môže byť nový klient, no ak tvar volajúceho čísla zaváňa marketingovým pracovníkom tlačiacim do vás produkty, ignorujte ho.

4. Rozhodujte sa rýchlejšie – mnoho ľudí plytvá čas zdĺhavým rozhodovaním sa. Rada znie: načakajte na to najlepšie rozhodnutie, ktoré nakoniec možno ani nepríde. Tí najúspešnejší sa rozhodujú rýchlo a svoje rozhodnutia nemenia (prípadne len veľmi zriedkavo).

Pozri tiež: 7 dôvodov, prečo ste stále nešťastní a bez peňazí!

5. Vyhnite sa ťažkým potravinám, ktoré vás oberajú o energiu. Sladké dobroty vám možno dodajú rýchly energetický impulz, no po určitej chvíli vás ešte viac ponoria do únavy a vysajú z vás poslednú energiu. Udržiavať svoje telo vo fyzickej kondícii je základ!

6. Získajte nad svojimi prestávkami kontrolu – samozrejme, je neefektívne sedieť 15 hodín za pracovným stolom, takže si buď sami alebo s kolegami v práci doprajeme čas na oddychovú kávu. Sociálne stretnutia ale zbytočne nepredlžujte diskusiami o „ničom“. Nedovoľte týmto pijaviciam času, aby vás odďaľovali od úspechu. Stačí povedať “NIE” a opäť sa pustiť do práce.

7. Dajte zbohom rozptyľovaniu. Keď sa venujete určitej práci, eliminujte všetky rušivé elementy naokolo, ako je Facebook, Twitter, e-maily alebo pípanie správ na smartfóne.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre