6 kníh o investovaní, ktoré stoja za pozornosť

Hľadáte dobré knihy o investovaní?

Potom ste tu správne. V tomto článku sme opísali 6 kníh, ktoré vám priblížia svet investícií.

Vďaka ním sa oboznámite so základnými princípmi investovania a načerpáte hodnotné informácie, ktoré ocenia začínajúci i pokročilí investori.

Inteligentný investor (Benjamin Graham)

Ako sme už písali v tomto článku, legendárny investor W. Buffett o tejto knihe povedal, že mu zmenila život. „Keby som tú knihu v roku 1949 nečítal, mal by som inú budúcnosť,“ povedal na margo tejto knihy Buffett.

Kniha je určená hlavne pre dlhodobých investorov a Benjamin Graham v nej zdieľa úspešné stratégie a platné princípy. Ide o náročnejšie čítanie, takže ak s investovaním začínate, možno bude lepšie, ak si pred touto publikáciou prečítate niečo jednoduchšie.

Knihu nájdete tu

Náhodná procházka po Wall Street (Burton Malkiel)

Začiatočníci v tejto knihe nájdu informácie, ktoré im poskytnú základy v oblasti investovania. Ekonóm a úspešný investor Malkiel v knihe vysvetľuje, akým spôsobom vyhodnocovať nielen návratnosť akcií, ale aj dlhopisov či nehnuteľností.

Podobne ako v knihe Inteligentný investor od B. Grahama, aj tu sa zdôrazňuje skôr dlhodobý prístup k investíciám.

Knihu nájdete tu

Investície do akcií – beh na dlhú trať (Jeremy Siegel)

Odkaz knihy znie, že ak budete trpezliví, máte možnosť vybudovať investovaním do akcií majetok, akého nemáte šancu dosiahnuť pomocou iného investičného nástroja.

V knihe sa okrem iného naučíte, aké faktory majú vplyv na ceny akcií, ako sa nenechať ovplyvniť krátkodobými výkyvmi, ako sa vyhnúť psychologickým pascám a získať množstvo užitočných rád pre dosiahnutie nadpriemerných výsledkov v investovaní.

Tentoraz je to inak (Ken Rogoff, Carmen Reinhart)

Kniha opisuje osem storočí vládnych zlyhaní, bankových chaosov a inflačných problémov – od stredovekých menových výpadov až po katastrofu so “subprime” hypotékami.

Autori čerpajú dôležité ponaučenia z histórie, vďaka čomu nám ukazujú, ako málo sme sa toho naučili.

Knihu nájdete tu

Základné pravidlá Warrena Buffetta (J.C. Miller)

Čitateľ sa v knihe dozvie, pomocou akých základných pravidiel sa investor a miliardár W. Buffett, jeden z najbohatších ľudí sveta, dopracoval k tak obrovskému úspechu.

V knihe sú zhrnuté dôležité myšlienky z Buffettových listov pre partnerov-investorov, v ktorých môžeme nájsť Buffettov obdiv k zloženému úročeniu, dôraz na dlhodobé investovanie či jeho stratégie diverzifikácie.

Knihu v elektronickej forme nájdete tu

Market Wizards (Jack Schwager)

Táto klasika z roku1989 obsahuje rozhovory s viacerými obchodníkmi a investormi, ktorí dlhodobo vykazovali nadpriemerné výsledky. Ide o mená ako Paul Tudor Jones, Van K. Tharp či Ed Seykota.

Čitateľ sa vďaka týmto rozhovor dozvie, aká je obchodná filozofia týchto obchodníkov a aké princípy či zásady im dokázali priniesť úspech. „Market Wizards je jednou z najfascinujúcejších kníh, aké sa kedy o Wall Street napísali,“ povedal o knihe redaktor Martin W. Zweig.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre