8 úspešných podnikateľov a ich rady pre začínajúce firmy!

[wptabs type=”accordion” style=”wpui-light” mode=”horizontal”]

[wptabtitle] Scott Heiferman – zakladateľ služby Meetup[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Scott Heiferman

Niečo, čo stojí za to, môže chvíľu trvať, takže sa úprimne sami seba spýtajte, či stojí za to do toho ísť. Keď to nebude 100 miliónová spoločnosť za 5 rokov, možno to potrvá až 10 či 15 rokov.

Ak jednoducho robíte niečo, čo má univerzálnu a nadčasovú potrebu, potom je aj pri tejto spoločnosti potrebné myslieť nadčasovým spôsobom.

Čo je Meetup? Ide o službu, ktorá skupinám po celom svete pomáha stretnúť sa tvárou v tvár. Aby užívatelia zlepšili svoje zručnosti či schopnosti skupiny, každý deň sa cez túto službu dá dokopy viac ako 9000 skupín v lokálnych komunitách.

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Gurbaksh Chahal – zakladateľ RadiumOne[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Mnoho podnikateľov sa drží toho čo je statické – čierne a biele. Napriek tomu môžu byť tieto algoritmy prepísané.

Biznis procesy môžu byť definované lepšie, obchodný model môže byť okopírovaný, ale rýchlosť prevedenia je daná vašou dynamikou, ktorá okopírovaná byť nemôže.

RadiumOne – americká reklamná spoločnosť, ktorá inzerentom pomáha čo najefektívnejšie zacieliť svoju on-line reklamu.

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Jim Koch – zakladateľ americkej pivnej značky Samuel Adams[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Dosiahnete životaschopný podnik len vtedy, ak váš produkt bude buď lepší alebo lacnejší než ostatné alternatívy. Ak to nie je jedno ani druhé, spočiatku môžete zarobiť peniaze, ale nie je to udržateľné podnikanie.

[/wptabcontent]

[wptabtitle]Dany Levy – zakladateľka Daily Candy[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Neutrácajte peniaze, kým peniaze nebudete mať.

Samozrejme, niektorým veciam je dôležité venovať pozornosť už na začiatku. Pri webovom projekte potrebujete mať dobré servery, ale nepotrebujete značkový stôl či stoličky.

DailyCandy – značka, ktorá sa spája s distribúciou vysoko-kvalitného obsahu prostredníctvom e-mailov (newsletter). Ide o denný spravodaj, ktorý užívateľov cez e-mail informuje o novinkách vo svete módy, životného štýlu či cestovania.

[/wptabcontent]

[wptabtitle]Bob Parsons – zakladateľ projektu Go Daddy[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Bob Parsons, zakladateľ projektu Go Daddy hovorí: Dôležitou vecou, ktorú som sa naučil od Rockefellera je: Po celý čas musíte presne vedieť, kde sa so svojím biznisom nachádzate. Merajte všetko, pretože všetko, čo je merateľné, je možné sledovať, ako sa zlepšuje.

Go Daddy – spoločnosť, ktorá sa venuje registrácii domén a poskytovaniu webhostingu. Okrem toho sa zaoberá distribúciou e-softvéru a iných služieb.

[/wptabcontent]

[wptabtitle]Brian Sharples  – Spoluzakladateľ HomeAway[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Dobrý nápad nestačí. Biznis nie je len o dobrých nápadoch, biznis je o výkonoch.

Nezamilujte sa príliš do vlastného nápadu. Aj ostatní ľudia môžu mať rovnakú či podobnú ideu. Vy ale musíte vybudovať lepší tím a túto myšlienku presadiť.

Služba HomeWay ponúka na prenájom viac ako pol milióna prázdninových domov v 120 krajinách sveta. HomeWay pomáha užívateľom spravovať on-line rezervácie a inzerentom publikovanie ich dovolenkových nehnuteľností.

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Tony Hsieh – CEO spoločnosti Zappos[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Photo by pronoiapierce

Dôverujte sami sebe. Pokiaľ sa budete držať tejto zásady, veľká časť rozhodnutí bude vlastne jednoduchá.

Zappos je internetový obchod s odevmi a obuvou, ktorý sa od svojho založenia v roku 1999 rozrástol na najväčší online obchod s obuvou.

[/wptabcontent]

[wptabtitle]Marcia Kilgore  – Zakladateľka Bliss Spa, Soap a Glory a FitFlop[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Snažte sa získať všetko v písomnej forme. Najmä v súvislosti s vašimi obchodnými partnermi. V začiatkoch sa vám tieto vzťahy môžu zdať príliš priateľské a vzrušujúce, ale pamätajte, že ľudia sa vo vzťahu k peniazom vedia zmeniť.

Preto je lepšie mať právnika, prípadne si všetko zaznamenávať v písomnej podobe. Ak spolu zakladáte firmu, riadne si zdokumentujte, kto je za čo zodpovedný, kto má koľko do firmy vložiť a taktiež ako sa budete deliť.

Bliss (Spa) – kúpele a taktiež maloobchodná spoločnosť sídliaca v New Yorku, ktorá predáva vlastné produkty pre starostlivosť o telo a pleť.

[/wptabcontent]

[/wptabs]

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Musim povedat, ze par mesiacov dozadu mi napadla myslienka vytvorit nejaku soc.skupinu za ucelom aby sa ludia stretavali osobne…a nesedeli furt pri nete….a hned ma k tomu napadol nazov MeetUp alebo MeetStart….neuveritelne…a tu citam “Čo je Meetup? Ide o službu, ktorá skupinám po celom svete pomáha stretnúť sa tvárou v tvár.” …fakt neuveritelne….neviem ako si to mam vysvetlit..??