Hodnotenie FX Forecast agentúry Bloomberg: Analytici XTB znovu zaradení medzi svetovú špičku v odbore

Broker XTB sa dlhodobo profiluje nielen ako sprostredkovateľ obchodov, ale aj ako zdroj kvalitných analytických informácií a edukatívnych materiálov. Fakt, že nejde iba o marketingový ťah, tento rok znovu potvrdila aj svetoznáma agentúra Bloomberg, keď analytický tím XTB pod vedením Dr. Przemyslawa Kwieciena bol aj v tomto roku ocenený v prestížnom hodnotení FX Forecast. Na tomto hodnotení sa zúčastňujú analytické tímy významných svetových bánk, brokerov i všetkých ostatných veľkých hráčov finančného sveta.

Rebríček vytvorený agentúrou Bloomberg je tak považovaný za najvyššie uznanie vo finančnom odvetví. Hodnotenie je aktualizované štvrťročne a zahŕňa prognózy zverejňované najväčšími svetovými finančnými inštitúciami, vrátane Barclays, BNP Paribas a dokonca aj JP Morgan. Najnovšie vydanie rebríčka bolo zverejnené na konci tretieho štvrťroka roku 2023 a zahŕňa najpresnejšie predpovede za posledných 12 mesiacov.

Na základe celkovej presnosti analýzy sa ukázalo, že XTB je v tomto ohľade na vrchole globálneho rebríčka. Spoločnosť XTB sa v tomto globálnom prieskume agentúry Bloomberg umiestnila na prvom mieste v piatich kategóriách:

  • 13 Majors (13 hlavných menových párov)
  • G10 (10 hlavných mien)
  • EURUSD
  • USDCZK
  • USDRON

Pokiaľ sa o kvalite analýz chcete presvedčiť sami, všetky dáta spoločnosť publikuje úplne zadarmo na svojom YouTubovom kanáli XTB CZSK, na svojich webových stránkach aj priamo v obchodnej platforme xStation, kde klienti majú v sekcii „Trhová analýza“ rýchly prístup ku všetkým najaktuálnejším analytickým správam i reportom.

S viac ako pätnásťročnými skúsenosťami je XTB jedným z najväčších burzovo obchodovaných brokerov na FX a CFD na svete.
Zdieľať
Komentáre