Dnešné zasadnutie o úrokových sadzbách v USA! Dá sa takáto situácia využiť?

Dnes večer sa opäť zíde Fed (americká centrálna banka), aby stanovil úrokovú sadzbu na najbližšie mesiace (Živé vysielanie s komentárom si môžete pozrieť na YouTube kanáli XTB dnes od 19:45). Takéto kľúčové stretnutia sú takmer vždy spojené s nepredvídateľnosťou a vysokou volatilitou na trhoch. Mnohí obchodníci sa preto počas týchto období rozhodnú byť skôr neaktívni. Existuje však nejaký spôsob, ako tieto zdanlivo neočakávané pohyby využiť? Vladimír Holovka, obchodný riaditeľ spoločnosti XTB, vytvoril vzdelávacie video na tému tzv. News trading, teda obchodovanie v čase, keď sú oznámené dôležité makro udalosti. V tomto článku prinášame krátke zhrnutie toho, čo News trading zahŕňa.

News trading je obchodovanie založené na rýchlych a výrazných zmenách na finančných trhoch v dôsledku správ, udalostí a ekonomických ukazovateľov. Cieľom obchodníkov so správami by malo byť využitie týchto momentálnych cenových pohybov. Ich cieľom je predvídať, ako budú trhy reagovať na správy a správy, a využiť tieto pohyby vo svoj prospech. Samozrejme, aj obchodovanie so správami má svoje typické vlastnosti a výhody a nevýhody.

Na to, aby sme mohli využívať metódu News tradingu, slúži tzv. Makrokalendár. Makrokalendár je užitočný nástroj pre news traderov, pretože poskytuje prehľad o nadchádzajúcich ekonomických udalostiach, ktoré by mohli mať vplyv na trhy. A ako by sme mali správne čítať makrokalendár?Aké udalosti majú významný vplyv na finančné trhy? To všetko dozviete v našom krátkom videu.

Po vysvetlení pojmov a charakteristík News tradingu sa Vladimír zameral na príslušné trhy a analýzu trhových pohybov. Dozvieme sa tiež, aké techniky by sme mohli použiť pri obchodovaní so správami a vysvetlí ich podrobne a na reálnych príkladoch

Podrobnejšie informácie o uvedených témach nájdete v našom videu NEWS TRADING – Ako obchodovať na základe oznámení makro udalostí, ktoré je voľne dostupné na tomto odkaze: https://www.youtube.com/watch?v=EunmymXtvOw

Ak vás zaujíma výsledok dnešného zasadnutia o úrokových sadzbách v USA, priamy prenos, ktorý sa začína dnes o 19:45, nájdete na kanáli YouTube spoločnosti XTB tu:

https://www.youtube.com/watch?v=UhMGzdSflOo

S viac ako pätnásťročnými skúsenosťami je XTB jedným z najväčších burzovo obchodovaných brokerov na FX a CFD na svete.
Zdieľať
Komentáre