Čo odznelo na XTB Online trading konferencii 2023?

Túto sobotu sa konala jedna z dvoch tohtoročných konferencií XTB. Jarné podujatie bolo ako vždy zamerané predovšetkým na trading a krátkodobé obchodovanie. Okrem obchodovania sa však diskutovalo aj o makroekonomike a ďalších témach. Záznam celého podujatia je k dispozícii spolu s bonusovými materiálmi, takže si konferenciu môžete ľahko pozrieť aj spätne.

Podujatie bolo rozdelené do troch tematických celkov, pričom každá časť zahŕňa dve prednášky a následnú diskusiu.

1. Všeobecné rady pre úspešný trading

Prvá časť konferencie bola tematicky zameraná najmä na rady pre začínajúcich obchodníkov. Prvý rečník, profesionálny obchodník Ondřej Hartman, sa zameral priamo na začiatky obchodovania. Po ňom nasledoval Jakub Kraľovanský (Trader 2.0) so svojou prezentáciou o nástrahách obchodovania v roku 2023. Páni potom diskutovali najmä o začiatkoch obchodovania v krízových a rastových obdobiach. V tomto prípade sa obaja hostia zhodli na tom, že hoci sú obdobia krízy pre obchodovanie pomerne rizikové, človek, ktorý začne svoju obchodnú kariéru v takomto období, môže zo skúseností ťažiť dlhé roky, čo môže takýmto obchodníkom poskytnúť veľkú výhodu oproti tým, ktorí začínajú v pokojnom období rastu. Spomínala sa napríklad aj obchodná disciplína alebo špecifiká obchodovania s kryptomenami.

2. Technická analýza

Po všeobecných radách sme prešli k praktickejším obchodným témam. Celá druhá časť konferencie bola venovaná technickej analýze a čítaniu grafov. Tu svoje zručnosti prezentoval Marek Vaňha (Golden Pocket), po ktorom nasledoval skúsený obchodník na finančných trhoch Tomáš Vobořil so svojou prezentáciou o grafoch a psychike obchodníka. Následná panelová diskusia sa bližšie venovala špecifikám technickej analýzy, prečo je taká dôležitá a prečo sa oplatí zamerať na dennú a týždennú rutinu.

3. Súčasné makro prostredie

V poslednej časti prišli na rad makroekonomické témy. Manažér súkromného kapitálu David Monoszon tu hovoril o makro pohľade na aktívne riadenie investícií a obchodovanie, spomenul aj promlamatiku jednodňových opcií. Posledný hosť, analytik XTB Štěpán Hájek, potom vysvetlil fungovanie trhového sentimentu a podrobne popísal jednotlivé fázy a ukazovatele medvedieho trhu. V záverečnej diskusii sa potom ešte podrobnejšie rozobralo všetko, čo sa týka súčasnej situácie.

Bonusové materiály

K záznamu bolo vytvorených aj niekoľko bonusových materiálov pre reálnych klientov spoločnosti XTB. Konkrétne ide o tieto materiály:

  • VIDEO: Aktuálny trhový výhľad Ondreja Hartmana
  • VIDEO: Aktuálny nielen FX výhľad Tomáša Vobořila
  • VIDEO: Aktuálny nielen komoditný výhľad Vojtěcha Slováka
  • VIDEO: Aktuálny nielen krypto výhľad Jakuba Kraľovanského
  • E-BOOK: Predpovede TOP traderov

Ak máte záujem o záznam z konferencie a bonusové materiály, môžete sa na ne BEZPLATNE prihlásiť tu: https://sk.xtb.com/online-trading-konferencia-2023

xtb
S viac ako pätnásťročnými skúsenosťami je XTB jedným z najväčších burzovo obchodovaných brokerov na FX a CFD na svete.
Zdieľať
Komentáre