Akciové portfólio Tomáša Vranku: Nákup technologického giganta s 30 % zľavou!

burza

Rok 2022 je za nami a s odstupom času môžeme povedať, že sme sa počas neho rozhodne nenudili. Nudný však nebol ani koniec roka, ktorý priniesol napríklad výrazný rast forexového páru EUR/USD. Centrálne banky na celom svete totiž naďalej zvyšujú úrokové sadzby s cieľom bojovať proti inflácii, takže na všetkých trhoch je rušno.

Najmä pre Európu je pozitívnym vývojom skutočnosť, že ceny mnohých energetických komodít sa vracajú k normálu – napríklad európske ceny zemného plynu sú na úrovni spred vojny na Ukrajine. Trhy určite rozvíri nadchádzajúca Výsledková sezóna, ktorú budeme komentovať vo forme videí.

Prísne výluky sa končia aj v Číne, čo by na jednej strane malo zlepšiť hospodársku situáciu a logistické procesy v krajine. Na druhej strane sa zdá, že uvoľňovanie opatrení v Číne bolo doteraz rýchle, v dôsledku čoho počet nakazených osôb výrazne stúpa.

Na záver by som chcel dodať, že akciové trhy majú za sebou najhorší rok od krízy v roku 2008, ale to by dlhodobého investora nemalo stresovať – práve naopak! O roku 2022 a vyhliadkach na rok 2023 budeme viac hovoriť v mojom videu.

Aký je vývoj mojich akciových pozícií v portfóliu? A ktorú akciu som do svojho portfólia pridal hneď na začiatku roka? Dozviete sa to tiež v mojom najnovšom videu – zadarmo si ho môžete pozrieť TU: https://sk.xtb.com/akciove-portfolio-tomasa-vranku

Nezabudnite! Spoločnosť XTB teraz poskytuje všetkým novým klientom akciu zdarma! Registrácia je k dispozícii TU.

xtb
S viac ako pätnásťročnými skúsenosťami je XTB jedným z najväčších burzovo obchodovaných brokerov na FX a CFD na svete.
Zdieľať
Komentáre