7 krokov, ako sa vypracovať na milionára

1. Menej míňajte. Väčšina ľudí si myslí, že kľúčom k bohatstvu je viac zarábať. Zabúdajú však na ďalšiu dôležitú súčasť budovania bohatstva – menej míňať.

Možností, ako ušetriť a zredukovať svoje výdavky, je viacero. Možno len stačí obmedziť niekoľko zbytočných poplatkov, zredukovať kapacity (napr. rýchlosť internetu), prípadne sa presťahovať do lacnejšej lokality.

2. Krok č.2 znie: viac investujte. Úsporu, ktorú ste dosiahli v prvom kroku, reinvestujte. Vyberte si vhodné aktíva, do ktorých nasporené peniaze alokujete – možno natrafíte na dobrý akciový fond alebo nakúpite tovar za účelom ďalšieho predaja. Základom je hľadať rentabilné aktíva.

3. Vypracujte sa na experta. Ak sa chcete stať milionárom, staňte sa expertom vo vašom odbore. Ak budete odborníkom a lídrom, ľahko sa odlíšite od konkurencie. Samozrejme, nejde o žiadnu rýchlu cestu k zbohatnutiu. Pravidelným vzdelávaním, vytrvalosťou a osobnostným rozvojom sa však vypracujete na takú úroveň, akú chcete.

4. Ponúkajte tovary a služby, ktoré vám zabezpečia opakujúce sa príjmy. Milionári vedia, že základom k bohatstvu sú dlhodobé príjmy. Premýšľajú o tom, čo ľudia potrebujú a čo budú opakovane nakupovať.

5. Neprehliadajte trh nehnuteľností – nachádzame sa v prostredí rekordne nízkych úrokových sadzieb. Ak sa v realitných investíciách vyznáte, môžete túto skutočnosť využiť a zvýšiť šance stať sa milionárom.

6. Hľadajte spôsoby, ako získať dobré úroky. Bankovníctvo je dnes mimoriadne konkurenčné, čo zvyšuje tlak na zaujímavé ponuky. Poobzerajte sa po dobre úročených účtoch, ktoré vám v dlhodobom horizonte zarobia.

7. Najprv zaplaťte sebe, potom ostatným. Predtým, než svoje príjmy začnete “rozdávať”, či už na kaderníka, maliara alebo fitness centrum, zaplaťte najprv sebe. Tým, ako sa budú vaše príjmy zvyšovať, snažte sa aj viac odložiť. Nenazdáte sa, a budete mať ušetrený pekný obnos peňazí. Potom už len stačí prejsť na krok č. 2!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre