Graf: Čína zráža Bitcoin opäť k zemi

Čínska vláda pokračuje v kritike na digitálnu menu Bitcoin. Kým nedávno stál jeden Bitcoin rekordných 1200 dolárov, najnovšia vlna kritiky zo strany viacerých krajín ho zrazila na úroveň 700 USD. V čase písania tohto príspevku sa digitálna mena obchoduje za 747 USD.

Po tom, čo Čína nedávno vyzvala tamojšie komerčné banky, aby s Bitcoinom neobchodovali, najnovšie upozornila aj spracovateľov platieb (platobné spoločnosti), aby sa od kryptografickej meny držali čo najďalej. V pondelok večer o tom informovali noviny China Business News

Cena Bitcoinu je v posledných dňoch pod stálym tlakom. Môže za to aj Norsko, kde sa vláda rozhodla neuznať Bitcoin za skutočné peniaze. Klasifikovala ho ako nehmotný majetok, na ktorý sa vzťahuje daň z kapitálových výnosov.

Nedávno sme vás informovali, že pred šiestimi hlavnými rizikami spojenými s Bitcoinom varoval aj Európsky orgán pre bankovníctvo (EBA).

Nakoniec tu máme prieskum v Nemecku, z ktorého vyplýva, že skepsa voči Bitcoinu zostáva naďalej vysoká. Pre mnohých opýtaných zostáva mena naďalej neznáma, pričom skutočné využitie je veľmi nízke.

Ako vidieť na grafe nižšie, po novom varovaní čínskej centrálnej banky sa hodnota Bitcoinu na čínskej burze prepadla o 22 %.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre