10 spôsobov, ako si privyrobiť a vylepšiť svoje príjmy

1. Administrátor stránok na sociálnych sieťach – ak má firma 20 produktov a ku každému má vytvorený Facebook profil s tisíckami fanúšikov (čo je úplne bežné), je dosť možné, že siahne po výpomocných administrátoroch.

Aj na Slovensku existujú takíto administrátori, ktorí si mesačne polepšia o desiatky až stovky eur. Ich náplňou práce je pridávanie relevantného obsahu na nástenku a celková starostlivosť o fanúšikov.

2. Tútor – ak ste zdatní napr. v matematike alebo perfektne ovládate cudzie jazyky, môžete si privyrobiť ako doučovateľ. Okrem toho môžete spustiť rôzne vzdelávacie kurzy (napr. programátorský kurz), či už on-line formou alebo tvárou v tvár.

3. Napíšte o svojom fascinujúcom príbehu, zážitku – novinári čoraz viac oslovujú ľudí, aby im ponúkli svoj dramatický príbeh. Ak ste prežili extrémnu situáciu alebo máte za sebou veľmi silný príbeh, napíšte o tom a predajte to.

4. A čo venčenie domácich miláčikov? Možno máte v okolí starších ľudí, ktorí už nevládzu so svojimi štvornohými priateľmi vybehnúť von. Ak pred psami nemáte strach a viete to s nimi, prečo si takto nezarobiť?

5. Kúpiť/predať – veľa ľudí sa už presvedčilo, že nakúpiť tovar v “sekáčoch” alebo výpredajoch a následne ho predať v online bazároch za vyššiu cenu, môže priniesť slušné zisky.

6. Stráženie detí – mnoho mladých vám potvrdí, že tým najjednoduchším spôsobom, ako si privyrobiť, je stráženie detí. Veľakrát deti rýchlo zaspia, vy potom sedíte na zadku, čítate knihu a zarábate.

7. Fotografovanie – ak k vašim záľubám patrí fotografovanie a máte doma slušný fotoaparát, môžete si privyrobiť fotením svadieb alebo rodinných osláv.

Prípadne, ak vytvoríte kvalitné a jedinečné fotky, môžete ich pridať do tzv. fotobánk. Ak si ich ľudia budú kupovať, môžete zarobiť pekné peniaze. Pre inšpiráciu si pozrite tento príbeh: Naštvali ho drahé fotky. Nakoniec začal fotiť sám a stal sa z neho miliardár

8. Prenájom – ak máte nevyužité podkrovie domu, garáž alebo dokonca miesto na parkovanie, môžete tieto priestory ponúknuť na prenájom. S vypracovaním kvalitnej nájomnej zmluvy a výberom slušných nájomcov to pre vás  môže byť najlepšia možnosť, ako obohatiť svoje mesačné príjmy.

9. Zapojte sa do prieskumu  „Mystery shopping“ – ak firmy hľadajú mystery shopperov, znamená to, že hľadajú fiktívnych zákazníkov, ktorí cez zahranú rolu (napr. sa na niečo spýtate v predajni a budete sledovať ochotu predavača, prípadne dobu, za ktorú si vás všimne) merajú kvalitu služieb.

Niekoľko ponúk sme objavili aj na Slovensku. Okrem zárobku si z tejto práce odnesiete aj dávku zábavy.

10. Tvorba PR článkov – aj keď dnes existuje viacero PR agentúr, veľakrát sa firmy obzerajú po študentoch s chuťou písať, ktorí ich pri tvorbe PR textov vyjdú lacnejšie. Ak milujete písanie, je to pre vás dobrá možnosť privyrobiť si.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre