Taliansko je zdravšie, tvrdí Monti

Je to už 9 mesiacov, čo bol v novembri 2011 bývalý európsky komisár Mario Monti (na snímke) menovaný do čela Talianska, aby túto krajinu vymanil z pazúrov krízy. Zdá sa, že sa novému premiérovi vedie dobre. Ako uviedol vo svojom prejave v nedeľu v talianskom meste Rimini, vlaňajší rok bola hospodárska a finančná situácia Talianska omnoho horšia.

Lepšia forma krajiny je odrazom mnohých reforiem. Ako Monti tvrdí, práve vďaka ním si Taliansko v Európe vydobylo viac rešpektu a dokonca i vplyv. Fakt, že sa parlamentu podarilo presadiť „prestavbu Talianska“, sa môže považovať za veľké prekvapenie  v spolupráci stredoľavicových a stredopravicových strán. Premiér vo svojom prejave nešetril chválou mnohých zákonodarcov zo širokého politického spektra.

Monti už pri niekoľkých príležitostiach uviedol, že nebude kandidovať v nadchádzajúcich voľbách, ktoré sa uskutočnia budúci rok na jar. Bude to určite veľká politická strata, keďže je to uznávaný ekonóm, ktorý sa postaral o presadenie nevyhnutných reforiem, ako zvýšenie daní, škrty v rozpočte či navýšenie veku odchodu do dôchodku.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

To moze hovorit vtedy, ked bude platit za dlh 3 % a nie terajsicj 6 %. Potom poviem ze jeho praca v kresle premiera stala za to :)))