Bitcoin burzy čelia masívnym útokom. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť

Je to ako neustále plnenie plného pohára s vodou. Aj tak sa dá opísať bombardovanie serverov hackermi, ktorí na ne uvaľujú množstvo požiadaviek.

Ako pre portál Coindesk.com uviedol Andreas Antonopoulos, šéf bezpečnosti Blockchain.info, aktuálne Bitcoin burzy čelia masívnym útokom zo strany hackerov. Táto skutočnosť viedla k odstaveniu populárnej Bitcoin burzy Bitstamp a tiež dočasnému odstaveniu obchodovania na iných Bitcoin burzách.

Zadávanie, rušenie a paralelné opakovanie príkazov vytvára na sieti zmätok – inými slovami, hackerské útoky spôsobujú, že kryptografická mena Bitcoin sa môže začať správať čudne. Antonopoulos  zároveň zdôraznil, že táto skutočnosť neovplyvňuje výbery meny, pretože ich väčšina búrz nespracúva automaticky.

Antonopoulos si myslí, že útoky budú pokračovať v horizonte jedného až troch dní.  Celú vec podčiarkuje odporúčaním, aby aj napriek tomu, že ide o vážny útok, ľudia nepanikárili.

Ako tvrdí, verí, že tieto ataky budú zmarené a obchodovanie na burzách bude o pár dní pokračovať obvyklým spôsobom.

Útoky pociťuje aj najznámejšia burza Mt. GOX, ktorá musela zastaviť rad obchodov, keďže zákazníci začali masívne vyberať svoje peniaze.

Aktuálne sa Bitcoin obchoduje na úrovni 670 dolárov. Na grafe nižšie je vidieť vývoj hodnoty Bitcoinu po tom, čo burza Mt. GOX informovala o problémoch a odstavení výberov.

Prepad hodnoty Bitcoinu
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre