Tento návod ukrytý v 77-ročnej knihe hovorí, ako svoju túžbu premeniť na peniaze

Spisovateľ Napoleon Hill, ktorý bol kedysi poradcom prezidenta Roosevelta a počas života vypočul viac než 500 úspešných mužov, v roku 1937 publikoval jednu z najpredávanejších kníh vôbec – Think and Grow Rich.

Kniha „Mysli a zbohatni“ pomáha ľudom prekonať psychologické bariéry, ktoré im bránia v dosiahnutí vytúžených cieľov. V jednej z pasáži ponúka 6-krokový návod, ako svoju túžbu po bohatstve premeniť na finančný ekvivalent. Tu je:

1. Vo svojej myslite si zafixujte presnú sumu peňazí, ktorú chcete získať. Nestačí povedať “chcem mať množstvo peňazí”. Čo sa týka množstva, musíte byť veľmi konkrétny.

2. Druhým krokom je určenie, čo za túto sumu peňazí chcete ponúknuť – musíte si uvedomiť, že neexistuje niečo za nič.

3. Po tretie – stanovte si presný dátum, do ktorého chcete tieto peniaze získať.

4. Vytvorte si určitý plán, ako sa dopracovať k vytúženému cieľu. S jeho uskutočnením začnite okamžite, bez ohľadu na to, či ste alebo nie ste pripravení.

5. Napíšte si stručné vyhlásenie o množstve peňazí, ktoré mate v úmysle získať, čas, do ktorého chcete peniaze nadobudnúť a taktiež opíšte protihodnotu, ktorú za tieto peniaze chcete poskytnúť.

6. Dvakrát denne si toto vyhlásenie prečítajte nahlas, raz tesne pred spaním a raz v dopoludňajších hodinách. Zároveň, ako ho budete čítať, si musíte predstaviť a musíte silno veriť, že už tieto peniaze máte.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre