Google chce vybudovať vlastnú bezdrôtovú sieť

Americký internetový obor Google prichádza s veľkou ideou – na rozvíjajúcich sa trhoch chce vybudovať vlastnú bezdrôtovú sieť, čím chce miliardam ľudí bez pripojenia poskytnúť možnosť využívať internet. Sieť by mala slúžiť hlavne regiónom ako subsaharská Afrika a juhovýchodná Ázia.

Google pre tento účel plánuje spolupracovať s miestnymi telekomunikačnými firmami a poskytovateľmi zariadení a taktiež s nimi vytvoriť obchodný model. Pre šírenie signálu vraj majú slúžiť aj špeciálne vyvinuté balóny, ktoré sieť rozšíria na stovky štvorcových kilometrov.

Či už spoločnosť Google firmám v rozvíjajúcich sa regiónoch predhodila nejaké ponuky, nie je známe. Hovorca Google sa k týmto informáciám odmietol vyjadriť.

Samozrejme, táto snaha Google má svoje biznis opodstatnenie, veď čím viac ľudí bude pripojených na internet, tým viac užívateľov môže prilákať na svoj rovnomenný vyhľadávač alebo videoslužbu YouTube. Až 87 % ročných príjmov Google pochádza práve z on-line reklamy.

Okrem bezdrôtového pripojenia má internetový obor plány na vývoj nízkonákladového Android smartfónu, ktorý bude cenovo dostupný.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre