Šéf Apple vyslal Wall Street jasný odkaz ohľadom umelej inteligencie

Riaditeľ Apple Tim Cook
Riaditeľ Apple Tim Cook (Foto: Flickr)

Generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook sa podelil s ďalšími informáciami o ambíciách spoločnosti v oblasti umelej inteligencie (AI). Ako uvádza server The Street, šéf Apple tým vyslal jasný odkaz nielen spotrebiteľom, ale aj investorom z Wall Street.

Cook v stredu vyhlásil, že jeho spoločnosť vo veľkom investuje do AI. Je to jeden z najsilnejších signálov, že výrobca iPhonov sa hlási ku generatívnej umelej inteligencii, ktorá v súčasnosti hýbe celým technologickým sektorom.

Spoločnosť vidí “neuveriteľný prelomový potenciál generatívnej umelej inteligencie, a preto v súčasnosti do tejto oblasti výrazne investujeme,” povedal Cook na výročnom stretnutí akcionárov spoločnosti Apple, ktoré sa konalo virtuálne.

Ďalej uviedol, že táto technológia “odomkne transformačné príležitosti” pre produktivitu a riešenie problémov, čo sú tvrdenia, ktorými sa v uplynulom roku oháňali mnohé iné spoločnosti zaoberajúce sa umelou inteligenciou.

Najdôležitejšie však bolo Cookovo potvrdenie, že spoločnosť Apple čoskoro prezradí viac o svojich konkrétnych krokoch v tejto oblasti. „Neskôr v tomto roku sa teším na to, že sa s vami podelím o spôsoby, akými otvoríme nové možnosti v oblasti generatívnej umelej inteligencie, ďalšej technológie, o ktorej si myslíme, že môže nanovo definovať budúcnosť,“ povedal Cook.

Väčšina veľkých technologických gigantov už predbehla spoločnosť Apple v oblasti generatívnej AI (napr. spoločnosti Microsoft, Meta, Nvidia, Samsung a Google sprístupnili produkty generatívnej AI). Napriek tomu sa očakáva, že vstup spoločnosti Apple do tejto oblasti bude odhalený na jej výročnej konferencii World Wide Developer Conference, ktorá uskutoční v prvej polovici júna.

Zdroj: thestreet.com; cnbc.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre