Šéf JPMorgan: AI nie je len výstrelok, je to skutočné

Šéf JPMorgan, Jamie Dimon
Šéf JPMorgan, Jamie Dimon (Foto:Flickr)

Rozvíjajúce sa nástroje umelej inteligencie od spoločností, ako je napr. OpenAI, majú stále mnohých skeptikov, no rozhodne medzi nich nepatrí generálny riaditeľ banky JPMorgan Chase Jamie Dimon.

Známy bankár z Wall Street v pondelok pre Leslie Pickerovú zo CNBC povedal, že umelá inteligencia nie je len prechodný výstrelok. Súčasný stav priaznivo prirovnal k technologickej bubline na začiatku 21. storočia, keď nadšenie investorov zdanlivo predbehlo skutočné zmeny.

„Toto nie je hype. Toto je skutočnosť. Keď sme prvýkrát zažili internetovú bublinu… to bol hype. Toto nie je hype. Je to skutočné,” povedal Dimon. Ako dodáva, ľudia umelú inteligenciu nasadzujú rôznou rýchlosťou, no dokáže zvládnuť obrovské množstvo vecí.

Dimon povedal, že umelá inteligencia sa nakoniec “bude používať takmer v každej práci”. Spoločnosť JPMorgan vytvorila minulý rok novú funkciu riaditeľa pre údaje a analytiku, ktorá má čiastočne slúžiť na zvládanie AI. Dimon tiež uviedol, že v JPMorgan pracuje 200 ľudí, ktorí sa zaoberajú výskumom veľkých jazykových modelov, ktoré nedávno zaviedli technologické spoločnosti.

Hoci šéf JPMorgan pripúšťa, že umelá inteligencia môže skončiť v rukách aj nečestných aktérov, pokiaľ ide o túto novú technológiu, označil sa za “veľkého optimistu“. Myslí si, že môže byť užitočná v oblastiach ako kybernetická bezpečnosť a farmaceutický výskum. „Môže vynájsť lieky na rakovinu, pretože dokáže robiť veci, ktoré ľudská myseľ jednoducho nedokáže,“ povedal Dimon.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre