Analytické fórum 2021 sa blíži!

Už v stredu 26. 5. od 17:30 začína živé vysielanie online diskusie popredných tuzemských analytikov a investorov. Cieľom celej akcie je poskytnúť verejnosti kompletný prehľad o trhoch a ekonomických pomeroch nielen u nás, ale aj vo svete.

Je zrejmé, že sa postupne vraciame do normálu ekonomiky sa otvárajú a väčšina veľkých spoločností vstúpila do roku 2021 so silnými výsledkami v prvom štvrťroku. Na druhej strane stále prevládajú obavy z vývoja pandémie (napr. v Indii), zvyšuje sa geopolitický tlak (napr. v súvislosti s izraelsko-palestínskym konfliktom) a určite by sme mohli nájsť ďalšie hrozby.

Situácia teda rozhodne nie je krištáľovo čistá a už vôbec nie ružová. Viac ako kedykoľvek predtým je potrebné mať tie správne informácie, ktoré vám zaistia náskok pred ostatnými. Práve preto na fóre vystúpi 6 rečníkov, ktorí sú dlhoročnými expertmi vo svojich odboroch, aby sa v moderovanej diskusii podelili o svoje názory, skúsenosti a trhové výhľady.

Môžete sa tešiť na Dominika Stroukala odborníka na kryptomeny, ktoré v poslednom čase zaznamenávajú veľmi sľubný rast. Tiež na Davida Mareka, ktorý je hlavným ekonómom spoločnosti Deloitte, alebo Jaroslava Brychtu hlavného analytika XTB, ktorý je odborníkom na akcie. Diskusiu bude moderovať Petr Novotný, zakladateľ Investičného webu. Úplný zoznam rečníkov a ďalšie informácie o podujatí nájdete tu.

A o čom presne bude reč? Zameriame sa na niekoľko dôležitých segmentov:

  1. Makroekonomické témy, ktoré sa týkajú doslova každého z nás (či už ste investor alebo nie). Medzi takéto témy patrí napríklad nastavenie menovej politiky a jej vplyv na ekonomiky a finančné trhy, veľmi aktuálne riziko rastúcej inflácie a s tým súvisiace nastavenie úrokových sadzieb alebo geopolitické riziká s globálnym presahom. 
  2. Akciové témy, v ktorých sa zameriame na prognózy pre americké a európske akciové trhy, výhľad jednotlivých sektorov a hodnotenie ich perspektívy, potenciálne globálne a sektorové riziká, výhľad rastových a hodnotových akcií, otázky diverzifikácie, atď.
  3. Komodity ich očakávaná výkonnosť pri opätovnom otvorení ekonomík, súčasná a budúca úloha zlata v portfóliu. V neposlednom rade si položíme dôležitú otázku, či sa nachádzame na prahu komoditného supercyklu.
  4. Forex a česká koruna ako v súčasnosti ovplyvňuje menová politika centrálnych bánk jednotlivé meny, aké faktory ovplyvňujú a budú ovplyvňovať americký dolár, aký vývoj môžeme očakávať na českej korune, a mnoho ďalších kľúčových otázok.
  5. Kryptomeny súčasný stav trhu s kryptomenami a jeho vyhliadky do budúcnosti, súčasné a budúce postavenie Bitcoinu, administratívne a regulačné riziká a mnoho ďalšieho.

Z vyššie uvedeného je zrejmé, že Analytické fórum 2021 je vhodné doslova pre každého, kto sa aspoň trochu zaujíma o investičné a hlavne ekonomické dianie okolo nás. Nezáleží na tom, či ste už investor, alebo o investovaní ešte ani neuvažujete fórum určite poskytne veľa užitočných informácií aj vám. Viac informácií o analytickom fóre a možnosť bezplatnej registrácie nájdete tu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre