Ako si vybrať katalógy šité na mieru vášmu podnikaniu?

Pýtate sa, prečo je katalóg v dnešnej dobe ešte potrebný? A ako môže pomôcť vášmu biznisu rásť? Perfektne pripraveným katalógom sa dokážete výrazne odlíšiť od konkurencie, rozšíriť povedomie o svojej značke a dať zákazníkom a obchodným partnerom niečo hmatateľné do rúk, aby sa mohli opakovane vracať k tomu, čo im dokážete ponúknuť. Je pravdepodobnejšie, že sa v budúcnosti obrátia práve na vás, ak budú potrebovať konkrétnu službu či produkt. Je preto rozumné vyťažiť čo najviac z plochy katalógu, aby investícia do nich priniesla očakávaný výsledok.

Ukážte svetu svoj jedinečný príbeh a prístup

Zostavujete katalóg? Každé podnikanie je iné, no vždy platí jedno: dajte si záležať na výbere vhodných informácií. Aby mal katalóg úspech a priniesol vášmu podnikaniu čo najlepšie výsledky, musíte vedieť, kto sú alebo mohli by byť vaši zákazníci a ako a prečo ich váš katalóg dokáže inšpirovať k objednaniu vašich produktov alebo služieb. 

V lepenom katalógu máte ideálny priestor na to, aby ste prezentovali svoje prednosti, vašu firemnú filozofiu, úspešný príbeh či vývoj a výrobu nového produktu. Využite každú stranu na to, aby ste predviedli, v čom ste iní oproti konkurencii. Predajte sa!

Zaujímavo spracovaný obsah je kľúčový

Doprajte katalógu pútavé a profesionálne grafické spracovanie, aby ste príjemcom ukázali, že ste si dali naozaj záležať na každom aspekte, rovnako ako to robíte aj vo svojom podnikaní. Zdôraznite dôležité informácie a fotografie aj pomocou parciálneho UV laku alebo lesklej fólie. Takto okamžite vyniknú vybrané prvky a aj vaši zákazníci budú katalóg vnímať ako tlačovinu s pridanou hodnotou.

V dnešnej dobe nie je problém zhotoviť katalóg viacerých formátov – na výšku, na šírku, alebo hoci aj štvorcový formát. Rozhodnite sa podľa charakteru vášho podnikania, ponuky služieb a produktov, ktorý bude k vášmu obsahu ladiť najlepšie.

Rozhodnite sa pre správny papier

O úspechu často rozhodujú na prvý pohľad nepodstatné detaily, a to platí všade, nielen pri výrobe reklamných tlačovín. Výber papiera je jedným z nich, pretože sa vo významnej miere podpíše na celkovom vzhľade vašich katalógov. Na výber máte rôznu gramáž papiera pre vnútorné strany a pre obálku. Čím má katalóg kvalitnejší papier, tým dlhšie dokáže udržať čitateľovu pozornosť a inšpirovať ho ku kúpe. Prémiový papier totiž pomôže navodiť atmosféru luxusných, exkluzívnych produktov a služieb vysokého štandardu. 

Odolná obálka zabezpečí, že katalóg bude aj pri opakovanom listovaní vyzerať reprezentatívne. Je preto praktické zvážiť jej zušľachtenie napríklad matnou alebo lesklou fóliou. Zanechajte u zákazníkov nezabudnuteľný dojem!

Ak sa chystáte zabezpečiť si katalógy, odporúčame ich tlačiť u profesionálov. V justprint.sk spravia všetko pre to, aby bol výsledok ohromujúci a vaša investícia stála za to. Prezrite si, aké rôzne možnosti máte pri výrobe lepených katalógov a objednajte si skvelých pomocníkov, vďaka ktorým môže aj vaše podnikanie vyrásť.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre