Načo si dávať pozor pri prenájme budovy?

Je nesmierne dôležité nájsť ideálny obchodný priestor šitý na mieru práve vašim potrebám. Voľba správneho obchodného priestoru môže ovplyvniť všetky aspekty vášho podnikania. Čo by ste si mali všímať pri prenájme budovy?

Každý, kto hľadá priestory na prenájom, či už ide o komerčné priestory pre obchod alebo kanceláriu alebo rovno potrebuje a zháňa prenájom budovy, mal by sa zaujímať najmä o strategickú polohu, možnosti parkovania, dostupnosť priestoru a nemal by podceňovať ani dojem z priestoru, ktorý je takisto veľmi dôležitým aspektom výberu. Ak sa chystáte prenajať si budovu pre svoje podnikateľské aktivity, mali by ste dbať na to, aby boli všetky články zmluvy náležite právne ošetrené a vami odsúhlasené.

Je potrebné poznať všetky finančné detaily prenájmu budovy

Je nevyhnutné zistiť si výšku sumy, ktorú bude nájomca musieť mesačne platiť za prenájom okrem čistého nájomného. Ide o platbu za réžiu daného priestoru, ktorá sa v rôznych objektoch významne líši a môže sa vyšplhať aj na celkom slušné čísla. Dôležitá je tiež informácia o spôsobe vyúčtovania všetkých záloh. Platby za energie bývajú často prevádzané na nájomcu, ktorý ich platí priamo dodávateľovi. Ide o štandardný spôsob, ktorý uľahčuje samotné úhrady. 

Vybavenie priestorov v budove je kľúčové

Záujemca o nájom by sa mal informovať, ako bude priestor vybavený. Bude vybavenie, ktoré je k dispozícii počas obhliadky budovy a priestorov na prenájom, súčasťou prenájmu alebo nie? Overte si, aké sú možnosti užívania spoločných priestorov, informujte sa o nich už pri počiatočných rokovaniach. Ide o také dôležité aspekty, akými sú aj možnosti parkovania a mnohé iné nevyhnutné detaily ovplyvňujúce chod spoločnosti alebo firmy. Zistite si dopredu všetky detaily alebo nechajte všetky náležitosti ohľadom prenájmu budovy na odborníkov z volnekanacelarie.sk, ktorí vám dohodnú tie najlepšie podmienky a o všetky „papierovačky“ sa postarajú za vás. Je to mimoriadne praktické riešenie, vďaka ktorému vám ostane viac priestoru na riešenie pracovných aktivít. Vyberte si zo širokej, denne aktualizovanej ponuky na stránke volnekancelarie.sk a nájdite pre svoje podnikanie ideálne priestory na prenájom ešte dnes.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre