Hľadáte online pôžičku? Vyskúšajte toto porovnanie

Možno to poznáte. Dostali ste sa do finančnej tiesne a jediným riešením, ako prekryť tento dočasný nedostatok peňazí vo vašom rozpočte, je čerpať rýchlu pôžičku (napr. v čase pred výplatou). Dobrou správou ale je, že na trhu je na výber viacero dostupných online pôžičiek, z ktorých si stačí vybrať pre vás tú najvhodnejšiu. Samozrejme, tieto pôžičky sa od seba líšia, niektoré sú dokonca bez dokladovania príjmu či bez registra, pri viacerých tiež netreba uvádzať účel, čiže ide o bezúčelový úver, často označovaný aj ako pôžička na čokoľvek.

Pomôže porovnávač

Aby ste sa vedeli orientovať v bohatej ponuke bankových či nebankových úverov, odporúčame použiť prehľadné porovnanie pôžičiek v niektorom z porovnávačov. Porovnávač dokáže zhrnúť všetky ponuky na jednom mieste, takže nemusíte zdĺhavo preklikávať stránkami poskytovateľov a hľadať, ktorá pôžička je pre vás tá správna.

Každá pôžička je jasne definovaná a ihneď viete, či je vhodná aj pre nezamestnaných, ženy na materskej či dôchodcov. Zhrnuté sú aj výhody a nevýhody jednotlivých pôžičiek, napríklad pri niektorých je nevýhodou to, že sa preveruje register a žiada sa viacero dokladov.

Na trhu je dnes na výber viacero online pôžičiek

Sú však aj úvery, pri ktorých je schválenie a čerpanie mimoriadne rýchle a klient môže mať už do hodiny od zadania svojej žiadosti peniaze na účte (ak nie aj skôr).

Porovnávač sa pozerá na bankové aj nebankové pôžičky. Pravdou je, že pokiaľ nemáte príjem a ste bez práce, tak v banke vám len ťažko schvália vašu žiadosť. V takýchto prípadoch sú riešením tzv. mini pôžičky bez dokladovania príjmu, väčšinou ale ide o malé sumy na krátku dobu splatnosti. Každopádne je dobré pred žiadaním o pôžičku zvážiť, či požičanú sumu dokážete vrátiť, aby ste sa vyhli komplikáciám.

Pozor na poplatky vopred

Taktiež odporúčame dávať pozor na ručenie. Ak si požičiavate napríklad 500 EUR, je nezmyselné ručiť za túto pôžičku nehnuteľnosťou v hodnote 30 000 EUR. To je jasný nepomer, ktorému sa treba vyhnúť. Taktiež, ak sa rozhodnete pred jednorazovú pôžičku,  pozor na podvody, ktoré žiadajú poplatky vopred. Väčšinou to chodí tak, že osoba vám sľúbi poskytnutie napr. 1000 eur-ovej pôžičky a žiada poplatok iba 30 EUR, čo sa človeku nezdá veľa a zaplatí. Avšak práve takéto vylákanie poplatkov vopred je jasným znakom toho, že môže ísť o podvod. Veľmi podozrivé sú aj veľmi výhodné podmienky, keď vám niekto sľubuje rýchle peniaze bez dokladovania príjmu za pár percent. Na to tiež pozor.

Ponúk je na trhu naozaj mnoho, preto pre najlepšie zorientovanie sa odporúčame využiť porovnanie pôžičiek a zvážiť všetky dostupné ponuky.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre