Najbohatší človek na svete priznáva, čo najviac ľutuje

Billa Gatesa, v súčasnosti najbohatšieho človeka na svete s majetkom 76,7 mld. dolárov, sa jeden z účastníkov internetovej diskusie na reddit.com spýtal, čo v živote najviac ľutuje. Jeho odpoveď bola viac než prekvapujúca.

Ako Gates napísal, cíti sa celkom hlúpo kvôli tomu, že neovláda žiadny cudzí jazyk. Aj keď uviedol, že mal na strednej škole latinčinu a gréčtinu, veľmi rád by ovládal francúzštinu, arabčinu či čínštinu.

Gates naďalej verí, že má stále čas na štúdium jedného z týchto jazykov, pravdepodobne by to bola francúzština, keďže je najjednoduchšia, napísal Gates.

Zakladateľ Microsoftu tiež priznal, že sa nejaký čas pokúšal zdokonaliť cez aplikáciu Duolingo, ktorá ponúka výučbu cudzích jazykoch (Pozri: 10 webstránok, vďaka ktorým budete múdrejší). Avšak ani táto online pomôcka mu nepomohla posunúť sa v cudzích jazykoch ďalej.

Na záver odpovede Gates dodal, že zakladateľovi Facebooku, Markovi Zuckerbergovi, sa podarilo naučiť mandarínčinu (čínština) a v tomto jazyku dokonca zodpovedal otázky čínskym študentom. Neuveriteľné, podotkol Gates.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre